K1 i Boks

(VIDEO) Kickboks bez njega nije isti: Badr Hari vraća se ovaj vikend, a Glory je objavio njegovih 10 najboljih nokauta!

Badr Hari

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Legendarni Marokanac predvodit će Gloryjev event u Francuskoj

Ovaj vikend donosi nam jedan vrlo zanimljiv borilački event. Radi se o Glory 88 priredbi koja će se održati u Parizu, a nakon što su Ciryl Gane i ostali francuski borci ‘‘zapalili‘‘ Pariz proteklog vikenda, Francuzi će imati priliku uživo gledati velikana kickboksa.

Legendarni Badr Hari ponovo će kročiti u ring i odradit će svoj 126. profesionalni kickboksački nastup (106-16, 3 NC). 38-godišnji Marokanac u desetom mjesecu prošle godine izgubio je od Alistaira Overeema, ali poraz je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ nakon što je Overeem pao na doping.

Hari je nakon meča s Overeemom ozbiljno razmišljao o mirovini, djelovalo je kao da se uistinu povukao iz sporta, ali ‘‘Zločesti dečko‘‘ kickboksa još nije rekao svoje konačno zbogomm. Hari će predvoditi Glory 88 event u Parizu, a na suprotnoj strani ringa naći će se još jedan veteran, 42-godišnji James McSweeney.

Iza McSweeneyja je također bogata borilačka karijera. Engleski teškaš odradio je 33 profesionalne MMA borbe (15-18-0), a 55 puta borio se prema kickboksačkim pravilima (47-8-0).

McSweeney se 2021. godine vratio nešto aktivnijem nastupanju nakon pauze koja je potrajala skoro dvije godine, a na Glory: Collision 3 eventu nokautom je izgubio od Gokhana Sakija. Legendarni Saki uništio je McSweeneyja ‘‘low kickovima‘‘, ali McSweeney nije odustao od karijere nakon tog poraza. Englez je krajem prošle godine porazio Bugru Erdogana na Mix Fight Championship eventu i sada se vraća u Glory. Hari i McSweeney ujedno će se boriti i za nastup na Gloryjevom turniru osmorice koji nas čeka krajem ove godine.

Badr Hari pobjedu čeka od 2015. godine i slavlja protiv Ismaela Londta. Nakon toga upisao je četiri poraza, a tri njegova meča završila su ‘‘no contestom‘‘. 2018. godine porazio je Hesdyja Gergesa, ali bio je pozitivan na doping i pobjeda mu je naknadno oduzeta. Jako dugo Hari nije osjetio pobjedu, daleko je od svojih najboljih dana, ali Glory mu je ipak pronašao protivnika kojeg bi trebao pobijediti. Svjesni su u Gloryju da će njihov Grand Prix krajem godine biti daleko popraćeniji ako Badr Hari bude dio turnira, ali nemojmo unaprijed otpisati McSweeneyja.

Na Gloryjevom eventu u Parizu Tiffany van Soest branit će titulu prvakinje u bantam kategoriji, a protivnica će joj biti domaća predstavnica Sarah Moussaddak. Nordine Mahieddine borit će se protiv Abdarhmanea Coulibalyja, a svoj debi u najjačoj kickboksačkoj organizaciji odradit će Srbin Nikola Todorović (26-3-0). 25-godišnji velteraš debitirat će borbom protiv domaćeg borca Karima Ghajjija, a borba će se održati u velter kategoriji (-77 kg).

Ususret ovom eventu, Glory je pripremio jednu kompilaciju koju jednostavno morate pogledati. Radi se o deset najboljih nokauta u režiji Badra Harija, a uzmemo li u obzir da je Hari 92 pobjede upisao nokautom, autor ovog videa nije imao nimalo lak posao. Istina, izbor je bio velik, ali nije ga lako suziti na samo 10 nokauta. Osim Harijevih nokauta, Glory je objavio i najbolje poteze ostalih boraca koji će nastupiti u Parizu.

Videi su pri dnu teksta, a nećemo vam previše otkrivati i ‘‘spoilati‘‘. Uživajte!

Linker
22. travanj 2024 22:46