K1 i Boks

(VIDEO) Komisija istražuje završetak meča i pobjedu Luisa Ortiza

 screenshot/YouTube
Vrlo neobičan nokaut Luisa Ortiza protiv Alexandra Floresa istražit će kalifornijska komisija

Prošlog vikenda do svoje je nove pobjede, ukupno 32. u karijeri te 27. nokautom, došao 41-godišnji kubanski teškaš Luis Ortiz. Posao protiv Alexandera Floresa odradio je za samo pola minute, završivši meč nokautom. No, sam kraj ostavio je iza sebe puno repova, odnosno udarac koji je do nokauta doveo. I to toliko da se u sve uključila sportska komisija Kalifornije, koja će sve to istražiti.

Naime, odmah nakon meča došlo je do rasprave između fanova koji su se pitali kojim udarcem je Ortiz svog protivnika nokautirao. Bio je "King Kong" veliki favorit te je rijetko tko Floresu davao i najmanje šanse, no isto tako se nije očekivalo da će tako brzo pasti, posebno nakon udarca kojeg nitko zapravo nije vidio ili ne može zaključiti što se točno dogodilo. U namještaljku se zapravo niti ne sumnja, tek neki vjeruje da je Flores možda odlučio uzeti novce i pasti bez da je primio veliku štetu.

Novinar Mike Coppinger otkrio je tu informaciju, dodavši kako Floresu neće biti isplaćen njegov honorar dok proces ne završi, a isti će sadržavati i saslušavanje oba boksača.

Ipak, kad se malo bolje pogleda usporena snimka, može se vidjeti kako je Ortiz pogodio udarac u tijelo, koji je sigurno zasmetao Floresu, da bi nakon toga promašio desni kroše. No, pri tom promašaju je pogodio protivnika nadlakticom i čini se kako bi upravo to mogao biti trenutak koji je 30-godišnjeg Amerikanca poslao na pod, odakle se nije uspio na vrijeme ustati.

Ispod teksta vam je video završnice meča pa se u to možete uvjeriti i sami.

Linker
14. travanj 2024 20:46