K1 i Boks

(VIDEO) Maslobojev i Abena uspješno odradili vaganje: Sutra nas čeka jako zanimljiv Gloryjev event

Sergej Maslobojev i Donegi Abena

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Dvojica vrhunskih poluteškaša predvodit će Gloryjev event, a ulog je pojas u poluteškoj kategoriji

Odličan event u režiji Gloryja održat će se sutra u njemačkom Essenu. Glory 83 naziv je eventa koji predvode Sergej Maslobojev (36-5-0) i Donegi Abena (16-8-0) borbom za prvaka poluteške kategorije.

Maslobojev u ovaj meč ulazi kao branitelj naslova, a Litavac je titulu osvojio u 10. mjesecu prošle godine. Sergej je tada u sjajnom meču porazio Tarika Khbabeza, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet rundi vjerojatno najboljeg Gloryjevog meča u prošloj godini.

U sjajnom je nizu Sergej Maslobojev i upisao je 12 uzastopnih pobjeda. Među tih 12 pobjeda našla se i jedna protiv Donegija Abene. Maslobojev je Abenu porazio podijeljenom sudačkom odlukom, a borbu su odradili u 10. mjesecu 2021. godine. Abena će sutra pokušati uzvratiti Maslobojevu za taj poraz.

24-godišnji kickboksač iz Surinama nema pretjerano impresivan omjer pobjeda i poraza (16-8-0), a u posljednjih pet nastupa upisao je četiri poraza i jednu pobjedu. Ali nemojte da vas taj učinak zavara. Abena je imao niz od četiri uzastopna poraza, ali gubio je od Artema Vakhitova, Alexa Pereire, Luisa Tavaresa i spomenutog Maslobojeva. Radi se o četvorici boraca koji su sama elita ovog sporta, a samo je Alex Pereira došao do pobjede prekidom. Vakhitov, Tavares i Maslobojev porazili su Abenu na bodove, a često se radilo o vrlo tijesnim sudačkim odlukama. Abena u meč za titulu ulazi nakon što je u 10. mjesecu 2022. godine porazio Felipea Michelettija.

‘‘Nova era je stigla i od sutra počinje. Idemo!‘‘, rekao je Abena na ceremonijalnom vaganju, a vaga mu je pokazala 94,1 kg (borba je u poluteškoj kategoriji do 95 kg).

Sergej Maslobojev na vagu je stao s 94,9 kilograma, a bio je vrlo raspoložen i nasmijan tijekom ceremonijalnog vaganja i sučeljavanja.

‘‘Mislim da bi se on (Abena) trebao spustiti u nižu kategoriju i tamo će pokazati najbolje od sebe. On govori da će vršiti pritisak na mene, ali vidjet ćemo sutra tko će na koga vršiti pritisak.‘‘, rekao je Maslobojev.

Osim Maslobojeva i Abene, za titulu će se boriti Donovan Wisse i Cesar Almeida također. Wisse će braniti pojas u srednjoj kategoriji, a u meč protiv Almeide ulazi sa šest uzastopnih pobjeda. Almeidu je porazio većinskom odlukom suaca u 12. mjesecu 2019. godine, a Brazilac kao i Abena, dolazi u Essen da se revanšira.

Preliminarni dio priredbe starta sutra (11.2.) od 18:30h, a ‘‘main card‘‘ počinje u 20:00h. Kompletan popis borbi pogledajte OVDJE, a snimka ceremonijalnog vaganja nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 14:22