K1 i Boks

(VIDEO) Mayweatherov 18-godišnji učenik gazi sve pred sobom, pogledajte kako je nokautirao čovjeka za 55 sekundi!

Curmel Moton i Victor Vazquez

 Screenshot/X (Danny)
Bila je to peta pobjeda Curmela Motona u isto toliko profesionalnih mečeva

Štićenik Floyda Mayweathera, 18-godišnji Curmel Moton, nastavlja uspješno graditi svoju profesionalnu boksačku karijeru. Mladi Amerikanac u subotu je nastupio na "undercardu" priredbe koju je njegov mentor predvodio ekshibicijskim revanšom protiv Johna Gottija III. i nokautirao Victora Vazqueza nakon samo 55 sekundi borbe.

Moton je pritisnuo Vazqueza od zvuka početnog gonga, pa ekspresno prebacio u višu brzinu, te ispalio kombinaciju "1-2" kojom je uzdrmao meksičkog boksača, a onda na to povezao lijevi aperkat i desni kroše te brutalno nokautirao protivnika. Meksikanac se uspio pridići, međutim, sudac je zaustavio borbu. Kako je predmetna sekvenca izgledala pogledajte u videozapisu koji slijedi.

Bila je ovo Motonova peta pobjeda u dosadašnjih pet profesionalnih mečeva, odnosno četvrta do koje je došao nokautom. Iza njega je i bogata amaterska karijera budući da je već odradio 64 amaterske borbe te upisao 61 pobjedu i samo tri poraza. Riječ je o vrhunskom boksačkom talentu koji nastupa u polulakoj kategoriji ("super featherweight", do 59 kilograma), a čiji je potencijal Mayweather prepoznao još kada se Moton, kao desetogodišnjak, pojavio u njegovoj dvorani u Las Vegasu. Mayweather je za svog učenika u više navrata prognozirao da će biti svjetski prvak, a talentirani tinejdžer zasad uspješno opravdava velike najave.

Linker
16. rujan 2024 10:25