K1 i Boks

(VIDEO) Mladen Kujundžić večeras nastupa na spektakularnom eventu u Rusiji: Vaganje je uspješno odradio

Arseniy Smirnov vs. Mladen Kujundžić

 Screenshot (instagram, Rcc)
Iskusni hrvatski kickboksač otišao je na gostujući teren i pokušat će pomrsiti račune domaćem borcu

Bogat borilački vikend započinje večeras, a pomno ćemo pratiti priredbu ruske RCC (Russian Cagefighting Championship) organizacije. Naime, večeras će se u ruskom Tjumenju održati RCC 16 event koji predvode Shamil Musaev (15-0-1) i Alexey Kunchenko (21-4-0), ali naš fokus bit će ponajviše na novom nastupu Mladena Kujundžića (28-11-0).

Ponajbolji hrvatski kickboksač debitirat će u ovoj poznatoj ruskoj borilačkoj organizaciji, a ‘‘Dynamitea‘‘ čeka meč protiv domaćeg predstavnika Arseniya Smirnova (6-1-0 kickboks). Smirnov je iskusni MMA borac iza kojeg je 11 pobjeda i dva poraza, ali u posljednje vrijeme odlučio se vratiti svojim korijenima, odnosno kickboksu.

Smirnov je u petom mjesecu ove godine nastupio na RCC 15 eventu i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Asylzhana Bakhytzhanulyja u kickboksačkom meču. Danas ga čeka vrlo zahtjevan test u vidu Mladena Kujundžića.

Riječanin je možda i najveće kickboksačko ime s kojim će se Smirnov susresti u dosadašnjoj karijeri. Iza Kujundžića je 39 profesionalnih nastupa, a slavio je ukupno 28 puta. Krajem prošle godine okitio se FEA-inom titulom prvaka u poluteškoj kategoriji, a na eventu u Moldaviji porazio je domaćeg predstavnika Alexandrea Burduju. Kujundžić je kroz bogatu karijeru porazio nekoliko odličnih kickboksača kao što su Andrei Stoica, Frank Munoz, Rustam Azimov i spomenuti Burduja. Tijekom 2016. i 2017. godine, portali poput Combat Pressa i LiverKick.com-a svrstavali su Kujundžića među top 10 najboljih poluteškaša na svijetu.

Kujundžić i Smirnov borit će se u poluteškoj kategoriji (-95 kg), a jučer su uspješno odradili vaganje. Kujundžiću je vaga pokazala 94,75 kg, dok je Smirnov bio neznatno lakši sa svojih 94,65 kilograma.

Event u ruskom Tjumenju započinje od 18:00h po lokalnom vremenu, a radi se o gradu koji je tri vremenske zone ispred nas. Dakle, RCC 16 event započinje od 21:00h prema našem lokalnom vremenu, a Kujundžić nastupa u devetoj borbi večeri. Kao gosti ovog eventa najavljeni su Petr Yan, Alexey Oleinik, Ivan Shtyrkov, Mikhail Ragozin itd., a sve karte su rasprodane. Prijenos eventa biti će dostupan na ruskom sportskom kanalu naziva UDAR.

Sretno, Mladene!

Linker
29. travanj 2024 17:26