UFC

BORILAČKI TJEDAN: ‘BMF‘ titula ponovno je u igri, ali čeka nas i boksački megaspektakl!

Borilački tjedan

 Ufc, Rcc, Pbc
U sklopu naše rubrike ‘‘Borilački tjedan‘‘ saznajte sve o borilačkim uzbuđenjima koja nas čekaju ovaj tjedan

Sedmi mjesec ove kalendarske godine završit će nevjerojatno bogatim borilačkim tjednom. Pregršt MMA evenata gledat ćemo tijekom vikenda, ali boksački fanovi također će uživati u borbu koju vjerojatno godinama iščekuju. Nemojmo duljiti previše, nego krenimo s najavom evenata.

UFC 291: Poirier vs. Gaethje

‘‘BMF‘‘ titula ponovno je u igri, a nakon povlačenja Jorgea Masvidala, Dustin Poirier i Justin Gaethje u igri su za ‘‘BMF‘‘ pojas. Ostatak eventa također nudi fantastične mečeve. Alex Pereira i Jan Blachowicz obračunati će se u sunaslovnoj borbi večeri, a čekaju nas i novi nastupi Tonyja Fergusona, ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona, Kevina Hollanda, Derricka Lewisa itd.

Gdje: Delta Center, Salt Lake City, SAD

Kad: U noći sa subote (29.7.) na nedjelju (30.7.). Rani preliminarni dio starta u nedjelju od 0:30h, dok ‘‘main card‘‘ započinje u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

OKTAGON 45: SPECIAL

Ponajbolja europska organizacija ovaj vikend nudi čak dva eventa. Prvi od ta dva održat će se u petak, a predvode ga Jonas Magard i Felipe Lima borbom za titulu u bantam kategoriji. Mečevi između Samuela Krištofiča i Roberta Bryczeka te onaj između Mate Kertesza i Iona Surdua trebali bi ponuditi pregršt uzbuđenja.

Gdje: Prag, Češka

Kad: Petak (28.7.) od 20:30h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

OKTAGON 45: Sanikidze vs. Keita

Drugi Oktagonov ovotjedni event održati će se u subotu. Mate Sanikidze (11-2-0) i Losene Keita (11-0-0) predvode priredbu borbom za titulu u perolakoj kategoriji, a bosanskohercegovački borac Ahmed Vila s velikim zanimanjem pratit će ovaj meč, jer upravo on bi mogao postati sljedećim izazivačem. Poznata imena poput Karlosa Vemole i Ivana Buchingera također će nastupiti na ovom eventu.

Gdje: Prag, Češka Republika

Kad: u subotu (29.7.) od 20:30h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator vs. Rizin 2

Nakon što su krajem godine uspješno organizirali jedan ovakav zajednički event, Bellator i Rizin ponovno će međusobno upariti neke od svojih boraca. ‘‘Fight Card‘‘ nudi uistinu svašta i podijeljen je na više dijelova. Tako ćemo gledati meč između Patrickyja ‘‘Pitbulla‘‘ Freirea i A.J. McKeeja u sklopu četvrtfinala Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji, ali gledat ćemo i četiri meča za razne titule. Kyoji Horiguchi i Makoto Takahashi borit će se za titulu prvaka u Bellatorovoj muha kategoriji koja je tek nedavno pokrenuta.

Seika Izawa branit će Rizinovu titulu prvakinje u atom kategoriji, a protivnica će joj biti Claire Lopez. Juan Archuleta borit će se za Rizinovu titulu u bantam kategoriji, a iskusnog Bellatorovog borca čeka Rizinov Hiromasa Ougikobu. Mikuru Asakura i Vugar Keramov borit će se za Rizinovu titulu u perolakoj kategoriji.

Andrey Koreshkov, Lorenz Larking, Danny Sabbatello, Magomed Magomedov itd. također će nastupiti na ovom eventu.

Gdje: Saitama Super Arena, Japan.

Kad: U nedjelju (30.7.) od 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

RCC 16: Kujundžić vs. Smirnov

Ruska RCC organizacija ne nađe se često unutar našeg ‘‘Borilačkog tjedna‘‘, ali ovaj put moramo izdvojiti njihov event zbog nastupa jednog hrvatskog predstavnika. Ponajbolji hrvatski kickboksač Mladen Kujundžić odlazi na gostujući teren u Rusiju kako bi odmjerio snage s domaćim kickboksačem Arseniyjem Smirnovim (6-1). Kujundžić je krajem prošle godine osvojio titulu prvaka poluteške kategorije u FEA organizaciji, a sada ga čeka debi pod okriljem ruske organizacije. Nikada nije lako poraziti ruske borce na njihovom terenu, ali Mladen Kujundžić puno je iskusniji od svog protivnika i ne sumnjamo da posjeduje kvalitetu za novu pobjedu.

U glavnoj borbi večeri na RCC 16 eventu nastupit će dva vrlo poznata MMA lica. Neporaženi Shamil Musaev (15-0-1) borit će se protiv bivšeg UFC-ovog borca Alexeyja Kunchenka (21-4-0).

Gdje: Tyumen, Rusija

Kad: u petak (28.7.) od 21:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Errol Spence Jr. vs. Terence Crawford

Boksački sladokusci također će uživati ovaj vikend. Terence Crawfor (39-0, 30 KO) i Errol Spence Jr. (28-0, 22 KO) napokon će se naći na suprotnim stranama ringa, a radi se o dvojici boksača koje mnogi vide kao ponajbolje na svijetu, neovisno o težinskoj kategoriji. Pobjednik ovog meča postati će apsolutnim prvakom velter kategorije (66,7 kg). Teško boks može ponuditi kvalitetniji meč od ovog i zato ovaj meč nikako ne smijete propustiti.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas, SAD

Kad: u noći sa subote (29.7.) na nedjelju (30.7.). Crawford i Spence u ringu se očekuju u nedjelju iza 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
28. travanj 2024 00:41