K1 i Boks

(VIDEO) Neuništivi Donaire u 39. godini nokautirao prvaka i još jednom došao do svjetske titule

Nordine Oubaali vs. Nonito Donaire
 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
14 godina nakon svojih prvih svjetskih titula, fenomenalni Filipinac ponovno je na tronu

Nonito Donaire po peti put u karijeri nalazi se na svjetskom tronu, od toga drugi put u bantam kategoriji (do 53.5 kilograma). Ovog puta do toga je došao kao autsajder, ali vrlo brzo je dokazao da je bez pravih razloga otpisan. Odradio je savršen meč uz savršenu završnicu te do sada neporaženog prvaka savladao prekidom u četvrtoj rundi.

34-godišnji Nordine Oubaali (17-1, 12 KO) tako nije uspio do treći put obraniti naslov do kojeg je početkom 2019. godine došao. U meču koji je od početka imao munjevito brzi tempo, Donaire je prvi knockdown upisao u posljednjoj minuti treće runde, da bi u doslovno posljednjim sekundama iste meč gotovo završio. Ipak, Francuz je od moćne serije u kutu uspio oporavio, ali tek dovoljno da se vrati u četvrtu rundu.

Pravi oporavak Donaire mu nije dozvolio, nego je sredinom četvrte runde novom serijom odradio još jedno rušenje, nakon kojeg više nije bilo povratka.

Donaire (41-6, 27 KO) je nakon meča zatražio revanš protiv trenutno jednog od najuvjerljivijih boksača svijeta, Naoye Inouea, koji ga je prije dvije godine savladao u finalu World Boxing Super Seriesa.

Filipinac je do sada držao titule muha kategorije (od 2007. do 2009. godine), super bantam (2012. do 2016.), perolake (2014.), a već jednom do sada i bantama (2018. i 2019.).

Linker
18. travanj 2024 21:41