K1 i Boks

(VIDEO) Nevjerojatni meč okončan kontroverznom odlukom: U sudaru dvojice prvaka ispaljeno 2500 udaraca!

Juan Francisco Estrada i Roman Gonzalez
 Screenshot (YouTube, DAZN)
Juan Francisco Estrada i Roman Gonzalez oduševili su boksačke fanove

Osam godina čekao je Juan Francisco Estrada na osvetu i dočekao ju je u ranim nedjeljnim satima kada je u Teksasu kontroverzom podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Romana Gonzaleza te ujedinio WBC i WBA titule u super-muha kategoriji.

Neprekidna akcija u ringu trajala je punih 12 rundi, Estrada i 'Chocolatito' bespoštedno su i u vrlo visokom ritmu razmjenjivali udarce, no na kraju je pobjednik mogao biti samo jedan.

Sudačke kartice, iako se neki s istima možda i neće složiti, pokazale su 117-111, 115-113 i 113-115 u korist Meksikanca koji je svom suparniku uzvratio za poraz iz 2012. godine.

"Mislim da sam učinio dovoljno toga za pobjedu. 'Chocolatito' je sjajan borac i mislim da zaslužuje trilogiju. Znao sam da je borba bila tijesna, no nisam znao jesam li u prednosti ili ne. Ali, bio sam svjestan da moram dodati gasa u posljednje dvije runde", rekao je Estrada nakon velike i teško izborene pobjede.

Nakratko se nakon borbe oglasio i poraženi udarač iz Nikaragve.

"Što god se dogodilo, to se i moralo dogoditi. Bio je to bolji meč od onog prvog. Mislio sam da sam pobijedio. U zadnjoj sam rundi dao sve od sebe. Bila je to stvarno dobra runda... Sve u svemu, sretan sam što se vraćam kući i što ću vidjeti svoju obitelj. Zadovoljan sam svojom izvedbom i time što sam zabavljao publiku", izjavio je Gonzalez koji je također otvoren za treći susret.

Prema statistici CompuBoxa, Estrada je zadao 314 od ispaljenih 1,212 udaraca (26%), dok je Gonzalez metu pogodio s 391 od 1,317 (30%).

Linker
26. travanj 2024 06:45