K1 i Boks

(VIDEO) McCaskill ponovno uspješnija od Braekhus, pogledajte najbolje trenutke iz meča za čak pet titula

Jessica McCaskill vs Cecilia Braekhus
 Screenshot (YouTube, DAZN)
McCaskill je u Teksasu nakon punih 10 rundi obranila svoje WBA, WBC, IBF, WBO i IBO pojaseve

U iznimno bogatom borilačkom vikendu do velike je pobjede stigla i Jessica McCaskill (10-2) koja je u noći sa subote na nedjelju jednoglasnom sudačkom odlukom porazila Ceciliju Braekhus (36-2).

McCaskill je u Teksasu nakon punih 10 rundi obranila svoje WBA, WBC, IBF, WBO i IBO titule te tako potvrdila status apsolutne prvakinje u velter kategoriji.

36-godišnja Amerikanka bila je osjetno agresivnija borkinja te je u nekoliko navrata uzdrmala svoju suparnicu koja je i sama imala nekoliko dobrih trenutaka.

Norvežanka Braekhus u sedmoj je rundi zbog držanja kažnjena oduzimanjem jednog boda, ali to nije imalo bitnog utjecaja na konačan rezultat. Naime, suci ovog dvoboja na kraju su meč bodovali s uvjerljivih u 98-91, 99-90 i 100-89 u korist aktualne prvakinje.

Ovo je, podsjetimo, bio zapravo revanš susreta iz kolovoza prošle godine kada je McCaskill većinskom odlukom sudaca od Braekhus preotela sve ranije navedene pojaseve.

"Vrlo sam zadovoljna svojom izvedbom. Cecilia je vrlo čvrsta suparnica. To sam joj i rekla u ringu. Ona je izdržala svaki udarac kojim sam je pogodila u lice", izjavila je nakon meča McCaskill koja bi očito voljela za sljedeću suparnicu imati Katie Taylor, apsolutnu prvakinju iz lake kategorije s kojom se već, ali neuspješno, obračunala 2017. godine.

Osim Taylor, Jessica se nakon borbe dotaknula još jedne zvijezde ženskog boksa.

"Ako se Claressa Shields želi spustiti do 66,7 kilograma, onda imamo puno opcija", zaključila je McCaskill.

Svoj kratki osvrt na borbu dala je i poražena Braekhus.

"McCaskill je čvrsta žena i čestitam joj na pobjedi. Volim boks i ako za mene postoji još koja doba borba, rado ću je prihvatiti. Osjećam se dobro. Slijedi odmor, a onda se vraćam u dvoranu", poručila je 39-godišnja Norvežanka od koje su neki ovom prigodom očekivali objavu kraja karijere, ali čini se kako za to još nije došlo vrijeme.

Linker
21. travanj 2024 15:22