K1 i Boks

(VIDEO) Nije bilo loše, ali može Hrgović puno bolje: Vrijeme je da se prisjetite Hrgovićeve pobjede nad McKeanom

Demsey McKean vs. Filip Hrgović

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hrvatski teškaš nadboksao je, a na koncu i završio čvrstog Demseyja McKeana

Filip Hrgović jedan je nastup odradio u ovoj kalendarskoj godini. Najbolji hrvatski boksač nastupio je u osmom mjesecu na velikoj priredbi u Londonu, a tehničkim nokautom u 12. rundi došao je do pobjede protiv nezgodnog Demseyja McKeana.

Desnim krošeom Hrgović je uzdrmao McKeana u 12. rundi, a odmah se vidjelo da će se McKean jako teško oporaviti od tog udarca. Nanizao je Filip još nekoliko udaraca i bilo je to dovoljno za prekid meča dvije minute prije kraja posljednje, 12. runde.

Nije to ipak bio lak meč za Hrgovića. McKean se pokazao kao ‘‘tvrd orah‘‘ i dobro je izdržao većinu Hrgovićevih jakih i čistih udaraca. Pružao je Australac otpor, a Hrgović nije izgledao impresivno koliko smo možda očekivali da izgleda unutar ringa u O2 Areni.

Treba ipak istaknuti kako je Filip puno riskirao prihvaćanjem tog meča. Pobjeda nad McKeanom nije nosila nikakav značajan pomak kad su u pitanju rang ljestvice i pozicija pri vrhu teške kategorije, dok bi poraz bio koban i Hrgovića bi miljama udaljio od potencijalnog napada na svjetsku titulu.

Stoga je razumljivo da Hrgović nije pretjerano briljirao, a najbitnija u cijeloj priči svakako je Hrgovićeva 16. pobjeda u profesionalnoj karijeri. Večeras će Filip loviti svoju 17. pobjedu, a protivnik će mu biti Mark De Mori.

Nadamo se da će Hrgović pružiti još bolje i uvjerljivije izdanje, a dok čekate 18:00h sati (tada otprilike počinje Hrgovićev meč), pozabavite se sažecima Hrgovićevog posljednjeg nastupa.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 13:56