K1 i Boks

(VIDEO) Novi posrtaj bivše UFC-ove zvijezde, ponovno je teško nokautiran u ‘bare knuckle‘ meču

Joe Riggs vs. Melvin Guillard
 screenshot (YouTube)
Proteklog vikenda održanu BKFC priredbu predvodili su vrlo poznati bivši članovi UFC-a

Joe Riggs i Melvin Guillard svojevremeno su bili velike UFC-ove zvijezde. Posebno je to misli na danas 38-godišnjeg Guillarda, koji se u Octagonu borio od 2005. do 2014. godine, upisavši 13 pobjeda i devet poraza. No, on je prije svega ostao poznat po nezaboravnim ratovima kakve je u UFC-ovom borilištu vodio. Napustivši UFC, Melvin je krenuo sve više posrtati. Što se tiče MMA karijere, odmah nakon napuštanja promocije potpisao je za WSOF te je tamo došao do pobjede u debiju. No, onda je uslijedio niz od devet MMA poraza.

U međuvremenu se Melvin bacio na boks bez rukavica. Prvo u britanskoj UBBAD organizaciji, a onda i u BKFC-u. Niti tu se nije proslavio. Zapravo, u meč protiv Riggsa ušao je s bare knuckle omjerom od dvije pobjede i pet poraza te s nizom od tri poraza prekidom, od toga dva puta nokautom.

Riggsa također pamtimo iz UFC-a, ali čak i ne toliko po nastupima koliko po okršaju s Nickom Diazom nakon njihove borbe. Naime, njih dvojica susreli su se nakon borbe u hodniku bolnice te tamo nastavili ono što su prekinuli u Octagonu. Bilo je do sad već davne 2006. godine, iste godine kad smo ga posljednji put vidjeli u Octagonu prije nego se 2014. na četiri nastupa vratio.

Kroz "Dieselovu" karijeru, njega smo mogli vidjeti uistinu svugdje, a mora se reći kako se u bare knuckle pronašao. Nanizao je tri pobjede i jedan neodlučeni meč prije nego se u lipnju ove godine protiv Hectora Lombarda borio za BKFC titulu. Njega nije uspio savladati, no zato je Guillarda riješio na poprilično brutalan način.

Za to mu je trebalo manje od minute meča u kojem smo vidjeli nekoliko kratkih izmjena, a onda je Riggs već prvim pravim pogođenim udarcem poslao Guillarda doslovno van ringa, tako mu nanijevši četvrti poraz u nizu, a sebe usmjerivši prema potencijalnom revanšu protiv Lombarda.

Što se tiče Melvina, tužno ga je gledati ovakvog, gotovo slično kao još jednog njegovog imenjaka, Melvina Manhoefa. Tko zna, možda je nešto u tom imenu Melvin što ih tjera dalje, unatoč tome što su odavno dokazali kako njihova "brada" više ne radi i kako je to zapravo teško gledati. Možda smatraju kako ništa drugo u životu ne bi radili na dobar način. Nažalost, i ovo što rade je postalo poprilično daleko od dobrog.

Završnicu meča Riggsa i Guillarda možete pogledati OVDJE.

Linker
14. travanj 2024 01:47