K1 i Boks

(VIDEO) Od Cro Copa do Badra Harija i Boba Sappa: Pogledajte 10 legendarnih teškaških nokauta

Mirko Filipović (lijevo), Bob Sapp (gore desno), Badr Hari (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Glory)

Koliko god niže težinske kategorije nudile visoku tehničku razinu u borilačkim sportovima, uzbuđenje je ipak na najvišoj razini onda kada se unutar borilišta nađu dvojica teškaša. Nerijetko slušamo kako je teška kategorija ona kategorija u kojoj se najčešće događa da jedan udarac odluči meč, a teško se ne složiti da uistinu nije tako.

Mečeve teškaša uglavnom čine fizički ‘‘monstrumi‘‘ koji teže preko 110 kilograma i udaraju nevjerojatno silovito. Posebno impresivni udarači prošli su kroz svijet kickboksa i kroz povijest smo svjedočili mnogim elitnim udaračima.

Badr Hari, Mark Hunt, Ray Sefo, Semmy Schilt, a zatim i naš Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović samo su neki od zastrašujućih udarača koje smo gledali u kickboksačkim mečevima. Gotovo svaki od tih boraca posjeduje impresivnu zbirku pobjeda nokautom, a Glory je odlučio složiti jednu vrlo interesantnu kompilaciju.

Trenutno najbolja kickboksačka organizacija na svijetu sažela je deset spektakularnih nokauta od strane legendarnih teškaša, a zatim su tu kompilaciju postavili na svom YouTube kanalu.

Unutar kompilacije svoje mjesto pronašao je i Cro Cop, a Glory je ubacio Mirkov nokaut koji datira iz 1999. godine. Legendarni hrvatski borac tada je nokautirao Mikea Bernarda, ali nije se radilo o klasičnom nokautu. Mirko je Bernarda tri puta slao u nokdaun, a samo 80 sekundi bilo mu je dovoljno da ga triput teško uzdrma.

Osim Mirka, Glory je u kompilaciju uvrstio nokaute Badra Harija, Jeromea Le Bannera, Ernesta Hoosta, ali i Boba Sappa. Nećemo vam ipak previše ‘‘spoilati‘‘, odnosno otkrivati. Najbolje da sami bacite pogled na ovu odličnu kompilaciju i da se prisjetite nekih istinskih legendi svjetskog kickboksa i teške kategorije.

Linker
26. travanj 2024 05:43