Regija

Plazibat opisao situaciju iz bolnice u Nizozemskoj: ‘Doktor mi je rekao da imam više sreće nego pameti‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Najbolji hrvatski kickboksač mogao je proći s puno težim posljedicama jer se borio sa slomljenom rukom

Više od dva tjedna prošla su od nastupa Antonija Plazibata na Glory: Collision 5 event. Hrvatski teškaš neće po dobrome pamtiti taj event koji je ujedno i predvodio. Antonio se u Rotterdamu borio protiv Kevina Tariqa Osara, a ulog je bila privremena titula prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji.

Plazibat je meč izgubio tehničkim nokautom u petoj rundi, a velik problem u meču radila mu je slomljena ruka. Nakon isteka prve runde, Plazibat je osjetio bol u lijevoj ruci, a početkom druge runde shvatio je da se radi o prijelomu. Hrabro je Plazibat gurao do druge polovice posljednje runde, ali nije izdržao do samog kraja. Nedugo poslije meča, Plazibat je na društvenim mrežama objavio rendgensku snimku, a bilo je itekako vidljivo da se radi o teškom prijelomu.

‘‘Da ne lažem, zaboravio sam iskreno. Puklo je mislim na četiri mjesta. Da, puklo je okomito, unutarnji dio se malo smrskao i jedan dio gore se odlomio.‘‘, rekao je Plazibat u Podcast Inkubatoru i voditelju Petraku pokazao je rendgensku snimku, a potom je nastavio opisivati svoju ozljedu i oporavak koji ga čeka.

‘‘Dobro je to prošlo, nije otvoreni prijelom, nisu oštećene tetive i ligamenti. Uvijek može sto puta gore. Pukla je kost, zaliječiti ćemo ju i to je to. Imate jednog čudotvorca, bez da ga hvalim, ali svi sportaši znaju za njega. To je Zoran Tocilj koji ima svoju polikliniku u Splitu. Ako želite riješiti problem, savjetujem vam da dođete kod njega, on je čudotvorac.‘‘, pohvalio je Plazibat liječnika koji će mu pomoći u oporavku.

image

Slomljena podlaktica Antonija Plazibata

Instagram (antonio Plazibat)

Iako se radi o višestrukom prijelomu, Plazibatu je njegov liječnik preporučio da izbjegne operaciju. Osobe bliske Plazibatu tražile su mišljenje od mnoštva različitih liječnika. Neki od njih preporučaju operaciju, ali mnoštvo je i onih koji se slažu sa Zoranom Tociljom i njegovim načinom rehabilitacije.

‘‘Nakon meča išli smo na hitnu. Na hitnoj su rekli da je pukla ruka i htjeli su me odmah operirati. Došla je doktorica i rekla da je odmah potrebna operacija. Ja sam odbio, rekao sam im da mi stave gips i idem za Hrvatsku. Ja vjerujem samo Zokiju (Zoranu Tocilju). On je rekao da operacija nije potrebna, da je bolje tako, jer bih onda morao stavljati pločice, pa bi ih zatim vadio itd. U gipsu mi stoji ruka ovako, imam malu rupu i kroz tu rupu dobivam terapiju na injekcije. S njim (sa Zoranom Tociljom) ću odraditi rehabilitaciju.‘‘, objasnio je Plazibat način rehabilitacije.

Prije nego su prešli na ostale teme, Plazibat je ispričao i zanimljivu situaciju koja se dogodila u bolnici dok je još bio u Nizozemskoj. Liječnici koji su ga tamo pregledali nisu mogli vjerovati da je gotovo četiri pune runde odradio s takvim prijelomom i ozljede su mogle biti puno teže.

‘‘Gore me doktor pitao kako mi je pukla ruka, a ja mu kažem da je pukla u borbi. On me gleda, mislio je da sam se potukao na ulici. Rekao sam mu da se radi o Gloryju i onda je shvatio da se radi o kickboksu. Mike i Walter mu govore da sam se borio do kraja meča s takvom rukom. Doktor gleda u mene i kaže: ‘Nisi‘. Dolazi i druga doktorica, ona isto govori: ‘Nisi‘. U konačnici mi je doktor rekao da imam više sreće nego pameti, jer to je doslovno bilo namješteno da se dogodi otvoreni prijelom i da sve to izađe prema van. Dobro je prošlo, nemam pojma kako bi bilo da se dogodio otvoreni prijelom.‘‘

Kao što Plazibat sam kaže, uvijek može gore, a Plazibat vjerojatno zahvaljuje Bogu jer ga je sačuvao od otvorenog prijeloma. Nadamo se da će oporavak od ove ozljede potrajati što kraće i da ćemo Plazibat gledati u još boljim izdanjima nego prije ozljede.

Plazibatovo kompletno gostovanje u Podcast Inkubatoru možete pogledati klikom na LINK.

Linker
07. travanj 2024 07:09