K1 i Boks

(VIDEO) Od Osarove šokantne pobjede nad Plazibatom do povratka Verhoevena: Pogledajte najupečatljivije Gloryjeve trenutke u 2023.

Najbolje iz Gloryja u 2023. godini

 Screenshot (youtube, Glory)
Najveća kickboksačka organizacija ponudila je pregršt interesantnih evenata i mečeva

Dobru i uspješnu godinu imao je Glory kao vjerojatno najveća i najpopularnija kickboksačka organizacija na svijetu. Ukupno 12 evenata održali su tijekom prošle kalendarske godine, ponudili su nam nekoliko zanimljivih turnira, a vratio se i ‘‘Kralj kickboksa‘‘, Rico Verhoeven.

Dobar dio godine bio je prožet i kvalifikacijskim mečevima za spektakularni Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji. U jednom od tih mečeva nastupio je i naš Antonio Plazibat, ali Tariq Osaro bio je bolji sredinom 2023. godine i nokautom je porazio našeg najboljeg kickboksača.

Srećom, Plazibat je dobio pozivnicu za nastup na turniru koji će se održati 9. ožujka (treći mjesec), ali 2023. godinu neće pamtiti po dobrome. Osim poraza, Plazibat je u meču protiv Osara pretrpio i tešku ozljedu, odnosno prijelom ruke.

Za razliku od Plazibata, Osaro je imao gotovo pa savršenu 2023. godinu. Nigerijac je u četvrtom mjesecu osvojio turnir četvorice, izborio je plasman na Gloryjevom Grand Prixu, ali i meč za status privremenog prvaka teške kategorije. U lipnju (šesti mjesec) se Osaro borio s Plazibatom, a kao što smo već spomenuli, došao je do pobjede nokautom.

Tom pobjedom Osaro je izborio napad na titulu i meč protiv velikog Rica Verhoevena. Taj meč razlog je zašto smo ranije napisali da je Osaro imao ‘‘gotovo pa savršenu 2023. godinu‘‘. Blijedu izvedbu pružio je Osaro u najvećem meču svoje dosadašnje karijere i jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je meč protiv Verhoevena.

Sve ovo što navodimo, uvršteno je u Gloryjevu kompilaciju najboljih trenutaka iz protekle kalendarske godine. Unutar videa je i spektakularan nokaut Nordinea Mahieddinea u meču protiv Abdarhmanea Coulibalyja, kao i pobjeda Ukua Jurjendala nad legendarnim Badrom Harijem. Nisu samo teškaši našli svoje mjesto u ovom zanimljivom videu. Prostor su dobili i borci nižih kategorija, a čak 15 minuta i 20 sekundi traje jako zabavan Gloryjev video.

Odlično sredstvo za ‘‘ubiti‘‘ dosadu tijekom ovog vikenda u kojem borilački svijet zapravo pauzira, a veliki eventi vraćaju se tek sljedeći vikend. Video je ispod teksta, uživajte!

Linker
30. travanj 2024 06:11