K1 i Boks

(VIDEO) Oleksandr Usyk uhićen na aerodromu u Poljskoj! Javio se i Zelenski: ‘Razočaran sam stavom prema našem građaninu i prvaku‘

Oleksandr Usyk uhićen

 Screenshot (x, Michael Benson)
Sada nam ostaje za pričekati i očitovanje samog Usyka oko ove situacije. Za sada je samo poznato da je putovao u London na meč između Joshue i Duboisa

Ove subote nas u Londonu očekuje pravi boksački spektakl, a u glavnim ulogama bit će Anthony Joshua i Daniel Dubois. Ulog će biti Duboisov pojas prvaka prema IBF-u koji mu je dodijeljen nakon što je isti napustio Oleksandr Usyk, a ovo će mu biti velika prilika da pojas i potvrdi u ringu.

Kada smo kod prvaka Usyka, jutros su se pojavile vijesti koje su zatekle veliki broj fanova. Naime, Usyk je sinoć uhićen na aerodromu Ivana Pavla II u Krakowu, a snimka Usyka u lisicama kruži društvenim mrežama.

Razlog zbog kojeg je točno uhićen za sada nije poznat, a njegova supruga objavila je na društvenim mrežama kako se ne radi o nikakvom kriminalu i da će Oleksandr sve sam objasniti uskoro.

Usykov menadžer, Egis Klimas, prenio je Usykov komentar na situaciju:

‘‘Dragi prijatelji, radi se o nesporazumu. Brzo se sve riješilo. Hvala svima na brizi, hvala ukrajinskim diplomatima na efikasnoj podršci. Poštovanje i za poljsku policiju zbog provođenja pravde bez obzira na visinu, težinu, dužinu ruku i status.‘‘

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski također je sudjelovao u oslobađanju Usyka:

‘‘Razgovarao sam sa Usykom preko telefona, razočaran sam ovakvim stavom prema našem građaninu i prvaku. Zadužio sam ministra vanjskih poslova, te ministra unutarnjih poslova, Ihora Klymenka da se odmah pobrinu za incident na aerodromu u Krakowu. Naš prvak je oslobođen‘‘, rekao je Zelenski.

Sada nam ostaje za pričekati i očitovanje samog Usyka oko ove situacije. Za sada je samo poznato da je putovao u London na meč između Joshue i Duboisa, a što se točno dogodilo na aerodromu, još uvijek nije poznato.

Linker
19. rujan 2024 08:07