K1 i Boks

(VIDEO) Plazibatov posljednji protivnik zastrašujuć je borac: Pogledajte njegove spektakularne nokaute

Benjamin Adegbuyi vs. Antonio Plazibat

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolja kickboxing promocija svijeta, objavila je kompilaciju najboljih poteza Benjamina Adegbuyija

Krajem desetog mjeseca protekle godine, Antonio Plazibat ostvario je jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri. Hrvatski kickboksač na Glory: Collision 3 eventu prvotno se trebao boriti protiv Jamesa McSweeneyja, ali spletom okolnosti, na ''short notice'' je upao u meč protiv Benjamina Adegbuyija.

37-godišnji Rumunj godinama je jedan od najboljih teškaša na svijetu, a krajem 2020. godine, nokautirao je Badra Harija, legendu kickboxinga i Plazibatovog prijatelja. Plazibat je ipak hrabro prihvatio meč protiv Adegbuyija, a šansu je iskoristio i više nego dobro.

Naš najbolji kickboksač nokautirao je Adegbuyija u drugoj rundi borbe, a tom pobjedom skočio je na prvo mjesto u poretku Gloryjevih izazivača u teškoj kategoriji. Adegbuyi je skliznuo na peto mjesto, ali to ne umanjuje kvalitetu ovog sjajnog borca.

''Mister Gentleman'' iza sebe ima 35 pobjeda i 7 poraza u profesionalnoj karijeri. 20 pobjeda upisao je nokautom, a osim Badra Harija, pobjeđivao je imena kao što su Hesdy Gerges, Mladen Brestovac (tri puta), Jahfarr Wilnis, Ismael Londt itd.

S razlogom je Adegbuyi godinama pri samom vrhu teškaša i mnogi ga smatraju jednim od najboljih kickboksača na svijetu. Plazibatova pobjeda protiv Adegbuyija možda je i veća nego li smo svjesni, a koliko je Adegbuyi zapravo dobar, pogledajte u Gloryjevoj kompilaciji koju su prije nekoliko dana objavili na svom YouTube kanalu.

Video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 12:44