K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte munjevitu seriju kojom je 24-godišnji Munguia završio borbu i došao do 36-0

Munguia vs. Johnson
 screenshot/YouTube
Jaime Munguia i dalje je neporažen, a do svoje 36. profesionalne pobjede došao je sjajnim prekidom

24-godišnji meksički boksač Jaime Munguia nakon nove je pobjede postao vlasnikom profesionalnog omjera od 36 pobjeda bez poraza uz 29 pobjeda nokautom. Do toga je došao nakon što je u glavnoj borbi DAZN-ove boksačke priredbe savladao Tureana Johnsona prekidom nakon šest rundi.

Bio je to vrlo zanimljiv i dinamičan meč u kojem je Munguia branio titulu WBO interkontinentalonog prvaka srednje kategorije, u nadi da bi pobjedom mogao doći do prilike boriti se za jedan od elitnih pojaseva kategorije do 72.5 kilograma. 36-godišnji boksač s Bahama bio mu je vrstan protivnik koji je prihvatio otvoreni okršaj pa su gledatelji mogli uživati u dobrom boksu.

Nakon malo sporijeg starta, Munguia je s vremenom počeo sve više podizati tempo, uz ubacivanje sve više udaraca u svoje kombinacije, a ona koja je presudila meč došla je na samom kraju šeste runde. Na nekoliko dobrih pogadaka povezao je Munguia odličan aperkat, koji je ozbiljno uzdrmao Johnsona, ali ga je ostavio na nogama. Ipak, upravo taj udarac ozbiljno mu je rasjekao usnicu te su procijenili kako nije sposoban nastaviti meč. Sve najbolje trenutke možete vidjeti u videu ispod odlomka.

Munguia već dulje vremena traži veliki meč za sebe. Upravo je zbog toga odlučio napustiti polusrednju kategoriju, u kojoj je držao titulu WBO prvaka. Unatoč tome, nije uspijevao doći do meča za neku drugu titulu pa je spomenutu svjesno napustio s ciljem odlaska u elitniju diviziju.

WBO mu je odmah dao priliku postati interkontinentalni prvak. Taj je pojas osvojio, a sada i prvi put obranio, no i dalje čeka priliku za neki od pravih pojaseva. WBA tu ima čak tri prvaka. Onaj pravi (super) pojas prvaka je kod Canela Alvareza, regular drži Ryota Murata, a postoji čak i privremeni pojas koji je kod Chrisa Eubanka Jr. WBC-ov drži Jermall Charlo, IBF je kod Gennadyja Golovkina, dok je WBO, kojem je Munguia očito najbliži, u vlasništvu Demetriusa Andradea. Na Boxrecovoj ljestvici, Munguia je šesti boksač kategorije.

Linker
20. travanj 2024 11:08