K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte susret Furyja i Wildera u Diriyahu: Mike Tyson i Cristiano Ronaldo također su na eventu

Deontay Wilder i Tyson Fury

 Screenshot (twitter, Ifl Tv)
Velike svjetske zvijezde uživo će gledati obračun Jakea Paula i Tommyja Furyja

Pravi spektakl trenutno se održava u Diraji (Diriyah), gradu u Saudijskoj Arabiji. Jake Paul i Tommy Fury iza 23:00h obračunat će se u glavnoj borbi večeri, a Ilunga Makabu i Badou Jack borit će se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji neposredno prije njih.

Iako su Tommy Fury i Jake Paul miljama daleko od statusa elitnih boksača, radi se o dvojcu koji uživa veću popularnost od gotovo svih svjetskih boksača. Saudijci su također prepoznali priliku za zaradu u organizaciji ovog meča i brojne poznate svjetske zvijezde nazočit će ovoj priredbi.

Naravno da je tamo i Tyson Fury, jer Tommy Fury zapravo je njegov polubrat (otac je isti, različite su im majke). ‘‘Gypsy King‘‘ došao je podržati i savjetovati svog polubrata, a u Saudijskoj Arabiji susreo je i svog najvećeg rivala, Deontayja Wildera.

Fury i Wilder triput su se međusobno borili. Dvaput je slavio Fury, a prvi meč završio je neriješenim ishodom. Puno je trzavica bilo među njima kroz sva tri međusobna obračuna, a tenzija je bilo čak i nakon trećeg obračuna. Često je Wilder znao optuživati Furyja da je varao u tim mečevima i pronalazio je razne izlike za poraz. Tyson Fury ponekad bi se naljutio na takve optužbe, ali češće bi jednostavno ignorirao Wildera.

Njihov susret u Saudijskoj Arabiji prošao je ipak u vrlo mirnom tonu. Jedan drugog su pozdravili s osmijesima na licu, a pao je i zagrljaj. Time nam daju do znanja da je dobar dio njihovih nesuglasica samo predstava za javnost.

Njihove karijere trenutno su otišle u različitim smjerovima, ali nije nemoguće da se obračunaju i četvrti put. Tyson Fury nada se meču protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih svjetskih titula, dok bi Wilder ove godine trebao boksati protiv Andyja Ruiza za status sljedećeg izazivača za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. Tyson Fury trenutno je vlasnik tog pojasa.

Inače, Tyson Fury na svom Twitter profilu podijelio je još jednu zanimljivost, odnosno najavio je neke velike vijesti.

‘‘Neke apsolutno ogromne vijesti dolaze iz Kraljevine Saudijske Arabije. Želim se osobno zahvalti prijestolonasljedniku, kraljevskom visočanstvu Mohammedu Bin Salmanu i svom ocu Johnu Furyju. Budite u pripravi.‘‘, napisao je Fury na svom Twitter profilu, ali taj ‘‘tvit‘‘ je naknadno obrisao.Bit će zanimljivo popratiti o čemu se radi, a nadamo se da nećemo dugo čekat i da Fury sprema neke zbilja velike vijesti.

Osim Furyja i Wildera, meč Jakea Paula i Tommyja Furyja pogledat će još neke megazvijezde svjetskog sporta. Cristiano Ronaldo kao jedan od najvećih nogometaša u povijesti također će biti prisutan na eventu u Saudijskoj Arabiji, a tamo je i Mike Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena. Derek Chisora već je nekoliko dana u Diriyahu i sudjelovao je u raznoraznim događanjima vezanim za borbu Furyja i Paula.

Linker
24. travanj 2024 20:13