K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte top 5 nokauta Daniela Duboisa ususret subotnjem meču za pojas

Daniel Dubois 

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Impresivna kolekcija nokauta mladog teškaša

Daniel Dubois je mladi teškaš rodom iz Engleske koji je prvenstveno poznat po svojim sjajnim nokautima. On je doslovno mljeo sve svoje protivnike, a jedini koji je uspio dogurati do sudačke odluke s njim bio je Kevin Johnson. Prije nešto više od godinu i pol dana doživio je svoj prvi poraz protiv Joe Joycea koji se ipak pokazao kao prečvrsti boksač za Duboisa. Nakon toga Dubois se vratio na pobjedničke staze borbama protiv Bogndana Dinua i Joea Cusumanoa koje je završio unutar prve dvije runde.

Sada je na redu novi, zvučno možda i najveći izazov jer se ipak radi o 'regularnom' WBA pojasu svjetskog prvaka. Nasuprot njega stajat će Trevor Bryan, boksač koji je vlasnik po mnogima totalno bezvrijedne titule svjetskog prvaka. Ta titula uvedena je 2000. godine kako bi WBA federacija zaštitila svog prvaka. Ukoliko 'regularni' WBA prvak dođe do još jedne od preostalih titula; WBC, IBF ili WBO, tada bi taj prvak postao 'super' WBA prvakom. Kako bi WBA i dalje imala svog prvaka titulu 'regularnog' bi dodijelili nekom drugom. Primjerice, današnji 'super' WBA prvak svijeta je Oleksandr Usyk.

Trevor Bryan je neporaženi američki boksač koji je u svoje 22 borbe imao tek jednog jačeg protivnika, a to je bivši svjetski prvak Bermane Stiverne. Trevor je upravo u toj borbi osvojio upražnjeni 'regularni' WBA pojas, a za vikend će ga braniti protiv osam godina mlađeg Daniela Duboisa. Dubois je prije točno godinu dana osvojio upražnjeni privremeni WBA pojas protiv Bogdana Dinua, što je zapravo treća verzija WBA pojasa ako malo bolje razmislimo. No ako stavimo cijelu tu farsu s WBA pojasima sa strane, možemo sa sigurnošću reći kako nas čeka jedna jako zanimljiva teškaška borba.

Tim povodom Daniel Dubois podijelio je na svom Instagram profilu kratku kompilaciju svojih pet najboljih nokauta, a video pogledajte u nastavku članka.

Linker
14. travanj 2024 17:42