K1 i Boks

(VIDEO) Prijateljstvo je na pauzi: Chisora i 17kg lakši Usyk odradili žestoko sučeljavanje

Usyk vs. Chisora
 screenshot/YouTube
Oleksandr Usyk i Dereck Chisora odradili su vaganje i žestoko sučeljavanje pred svoj veliki meč

U Londonu je sve spremno za meč koji boksačka publika s nestrpljenjem iščekuje. Oleksandr Usyk i Dereck Chisora ući će u ring, iskusni Britanac testirat će svoju snagu protiv boksača čijim kretanjem, tehnikom i inteligencijom je oduševljen svaki ljubitelj boksa. I to će Chisora odraditi s čak 17 kilograma više od sjajnog Ukrajinca.

Naime, vaga je 36-godišnjem Chisori (32-9, 23 KO) pokazala 116 kilograma. On inače posljednjih godina varira između 110 i 118 kilograma, ovisno o meču, no nekad ranije u karijeri znao je u ring ulaziti i sa 105 kilograma. 33-godišnji Usyk (17-0, 13 KO) je bio na 98.5, odnosno kilogram više nego što je imao u prošlogodišnjem teškaškom debiju protiv Chazza Witherspoona. Unatoč toj velikoj razlici u težini, Usyk je naravno i dalje veliki favorit.

Ono zanimljivo dogodilo se kod sučeljavanja. Iako su se jučer prije konferencije za medije zagrlili, a tijekom sučeljavanja i našalili, danas su boksači odlučili pogledati jedan drugom u dušu. Chisora je odradio i "body painting", vjerojatno time pokušavši dodatno zastrašiti Usyka, no pogled Ukrajinca nije bježao. Fokusirano je odradio svoj posao i pokazao da je došao dominantno uzeti važnu pobjedu.

Iznad prethodnog odlomka mogli ste pogledati snimku cijelog vaganja, a ispod ovog se nalazi samo trenutak kad su stali jedan preko puta drugog. Zapravo, jedan uz drugog jer bliže od ovog nisu mogli. Prijateljstvo je trenutno na pauzi, barem do kraja meča, kad će vjerojatno ponovno jedan drugom pružiti ruku. Do tada, neka bolji pobijedi.

Linker
26. travanj 2024 07:58