K1 i Boks

(VIDEO) Profesionalni boksač? Nema problema! Jake Paul lakoćom je nokautirao Andrea Augusta

Jake Paul

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
26-godišnji Jake Paul upisao je osmu pobjedu u svom devetom profesionalnom nastupu

Kritiziralo se Jakea Paula jer ne boksa protiv profesionalnih boksača, ali ispostavilo se da mu je profesionalni boksač bio jedan od najlakših protivnika u dosadašnjoj karijeri.

Naime, Jake je danas u ranim satima boksao protiv američkog boksača Andrea Augusta (10-1-1 uoči meča). 35-godišnji August boksač je vrlo dobrog ‘‘scorea‘‘, ali pobjede je uglavnom upisivao protiv nedoraslih protivnika i boksača čiji je ‘‘score‘‘ debelo u minusu.

Samo dvije minute i 32 sekunde izdržao je August u ringu s Jakeom Paulom. Od samog početka meča August je izgledao kao da niti on sam ne zna kako je došao do epiteta ‘‘profesionalnog boksača‘‘. Paul je djelovao osjetno brže, eksplozivnije i tehnički potkovanije, a prednjim direktom radio je probleme Augustu.

Andre August pogodio je jedan jedini udarac vrijedan spomena, a radi se o desnom krošeu kojim je sredinom runde solidno zakačio Paula. To je bilo sve od Augusta, a 40-ak sekundi prije kraja prve runde, Paul je bacio prednji direkt, a zatim je ekspresno povezao desni aperkat kojim je Augusta poslao na tlo.

Poprilično uzdrmani Andre pokušavao se vratiti na noge, a na kraju je i uspio. Ipak, još prije nego se u potpunosti pridigao, sudac je odbrojao i prekinuo meč, a stvarno nije niti imalo smisla nastavljati ovu borbu. Jake Paul nekoliko je klasa iznad Andrea Augusta i mnogi se pitaju gdje je pronašao ovako lošeg protivnika.

Samo prva dvojica Askrenovih protivnika izdržala su nešto kraće u ringu od Andrea Augusta. Radi se o YouTuberu AnEson Gibu koji je izdržao dvije minute i 18 sekunde, a najbrže je pokleknuo Ben Askren (1:59 minuta). Umirovljeni košarkaš Nate Robinson uspio je ući u drugu rundu s Paulom.

August je uoči ovog meča u kruzer kategoriji (-90,7 kg) zauzimao 321. mjesto na Boxrecovoj ljestvici najboljih kruzeraša, ali čak ga je i poraz pomaknuo 55 mjesta gore. Boxrecov algoritam sada ga je smjestio na 266. mjesto ljestvice. Razlog tome leži u činjenici da je boksao protiv Jakea Paula koj je osjetno bolje rangiran od njega i trenutno okupira 131. mjesto na Boxrecovoj ljestvici.

Sve u svemu, Jake Paul drugi put u karijeri boksao je protiv profesionalnog boksača. Tommy Fury bio je prvi takav protivnik, a Paul je taj meč izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Andre August pokazao se nedoraslim protivnikom, a preostaje nam vidjeti što je sljedeće za Jakea Paula. Možda novi meč protiv nekog MMA borca na zalasku karijere ili ipak neki nižerazredni profesionalni boksač. Vjerujemo da će Jake ipak pronaći zanimljivog protivnika, jer to će biti njegov jubilarni 10. profesionalni nastup.

Spomenut ćemo ukratko kako su YouTuberi KSI i ‘‘IShowSpeed‘‘ pokušali omesti meč Jakea Paula, tako što su putem društvenih mreža prenosili svoj sparing. KSI je streamanjem sparinga htio odvući gledatelje na svoju stranu, ali prije nego su on i ‘‘Speed‘‘ započeli sa sparingom, Paul je okončao svoj meč.

Linker
03. svibanj 2024 14:43