K1 i Boks

(VIDEO) Prvi susret Wildera i Furyja nakon 16 mjeseci rezultirao opakim sučeljavanjem

Fury vs. Wilder
 screenshot (YouTube, MacLife)
Punih pet minuta Tyson Fury i Deontay Wilder nisu skidali pogled jedan s drugog

Nakon što je za 24. srpnja službeno dogovoren treći meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera, ovi teškaši krenuli su se pripremati za taj ogled koji je trenutno odgodio, ali i potencijalno ugrozio održavanje meča Furyja protiv Anthonyja Joshue. Nešto manje od šest tjedana do ovog meča, dvojac se po prvi put nakon veljače prošle godine susreo licem u lice.

Dogodilo se to na konferenciji za medije, koja je sama po sebi bila specifična. Naime, Wilder je odabrao posebnu vrstu performansa, budući da je odbio odgovarati na novinarska pitanja. Samo je sjedio i "branio se šutnjom", ignorirajući sve pokušaje da izvuku pokoju riječ iz njega. Nakon nekog vremena novinari su naravno odustali.

Wilderu je šutnja puno više pomogla u onome što se dogodilo na kraju, a riječ je o sučeljavanja. Stali su boksači jedan preko puta drugog, udaljeni otprilike pola metra i krenuli fokusirano gledati "u dušu". Nitko im nije prilazio razdvojiti ih pa je tako sve potrajalo otprilike punih pet minuta. Jedan s drugog nisu skretali pogled i svakom sekundom bilo je sve napetije.

Fury je najavio kako će ovog puta "Bronze Bombera" završiti i prije sedme runde, u kojoj je došao prekid prošlog meča, nakon što je i kroz prvih šest apsolutno dominirao. Wilderov tim tvrdi da će s njegova strane ovog puta sve biti drugačije. Zbog toga je angažirao novog trenera, a također postoje priče kako je prije prošlog meča imao raznih problema, kakve će ovog puta u startu eliminirati.

Ispod teksta pogledajte sučeljavanje.

Linker
01. svibanj 2024 09:38