K1 i Boks

(VIDEO) Ruiz spreman za meč protiv Arreole, vaga mu pokazala znatno manje nego za meč protiv Joshue

Andy Ruiz Jr. i Chris Arreola
 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘Destroyer‘ se za ogled meksičkih Amerikanaca vratio težini na kakvoj je bio većinu karijere

Ono što se posljednjih mjeseci najavljivalo, potvrđeno je na vaganju za boksački meč Andyja Ruiza Jr. i Chrisa Arreole. Bivši svjetski prvak u potpunosti se uozbiljio te doveo u red svoje fizičko stanje. Trening kod Eddieja Reynosa bio je plodonosan po tom pitanju, što se konačno potvrdilo na vaganju za meč, na kojem se pojavio sa 116 kilograma. To je čak 12 i pol kilograma manje nego što je "Destroyer" imao u prosincu 2019. godine, kad je u Saudijskoj Arabiji odradio revanš protiv Anthonyja Joshue. Također, to je ujedno i pet kilograma manje nego u prvom meču protiv Joshue, u kojem je napravio jedno od najvećih boksačkih iznenađenja u ovom stoljeću.

image
Andy Ruiz Jr.
Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia

S druge strane, Arreoli je vaga pokazala 103.6, što je prema podacima Boxreca najmanje što mu je vaga pokazala u cijeloj njegovoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri. On u meč ulazi kao veliki autsajder i to nakon što je većina vjerovala kako se već umirovio. Njegov posljednji meč datira na ljeto 2019. godine, kad je poražen od Adama Kownackog, u meču koji je donio najviše pogođenih udaraca u povijesti teške kategorije.

"Sve je ovo do teškog rada i predanosti. Otkad radim s Canelom i Eddiejem sve je stvar discipline. Ne samo u ringu, nego i izvan njega. Zbog toga sam morao napraviti neke izmjene, a na ovoj težini osjećam se jednako snažno. Zapravo, osjećam se fenomenalno", rekao je jako dobro raspoloženi Ruiz, još dodavši:

"Brži sam i eksplozivniji. Mogu se više kretati i kontrirati. S velikim tijelom se nisam mogao dobro kretati i udarati na pravi način. Na ovoj težini sve radim onako kako je potrebno i veselim se vidjeti kako ću se osjećati u ringu."

Ovo bi trebao biti povratak Ruiza na veliku scenu, a ovisno o izvedbi u ovom meču znat će se i što bi mu trebalo uslijediti nakon njega. Meč protiv Deontaya Wildera ono je što se već dosta glasno spominje, no prvo je na redu Chris Arreola, kojem se po težini vidi da je nešto promijenio i da u ovom meču ne namjerava biti prolaznik.

Linker
26. travanj 2024 13:32