K1 i Boks

(VIDEO) Sve je spremno za Matchroomov spektakl: Chisora protiv Parkera i dva meča za svjetsku titulu

Chisora vs. Parker
 screenshot (YouTube, DAZN)
Rijetko dobar i uzbudljiv kompletni program odlučio je prvog dana svibnja ponuditi Matchroom Boxing

Subota 1. svibnja trebala bi ponuditi veliku dozu uzbuđenja za sve ljubitelje boksa, a zaslužan za to je Matchroom Boxing, koji je posložio uistinu odličan program, čije je mjesto održavanja AO Arena u Manchesteru. U glavnoj ulozi bit će teškaši, Derek Chisora i Joseph Parker, no to nije niti približno sve što program nudi.

Danas je održano vaganje na kojem se Chisora (32-10, 23 KO) pojavio sa 113.6 kilograma, dok je Parker (28-2, 21 KO) bio na četiri kilograma manje. U meč ulaze različitih ambicija. Chisora je u fazi karijere gdje pokušava zaraditi što je više moguće, dok se Parker nada povratku u poziciju odakle će moći konkurirati za svjetsku titulu. Istu je, i to onu prema WBO, već jedno vrijeme držao.

Drugi vjerojatno najvažniji i najjači meč priredbe, koji je ipak iz nekog razloga niže na programu nego što zaslužuje biti, je okršaj između Dmitrija Bivola (17-0, 11 KO) i Craiga Richardsa (16-1-1, 9 KO). Bivol brani WBA svjetsku titulu poluteške kategorije i veliki je favorit. Ovaj meč održava se kao četvrti na programu od osam mečeva, gdje su ova četiri koja ćemo spomenuti u tekstu ipak apsolutno u prvom planu.

Poziciju sunaslovne borbe dobila je popularna Katie Taylor (17-0, 6 KO), po mnogima trenutno najbolja boksačica svijeta. Ona je trenutno vlasnica svih titula lake kategorije, a pokušat će joj ih oduzeti Natasha Jonas (9-1-1, 7 KO).

Vrijedan spomena je svakako i meč koji će se održati peti po redu. Iako ne donosi nikakvu titulu, okršaj Chrisa Eubanka Jr. (29-2, 22 KO) i Marcusa Morrisona (23-3, 16 KO) bitan je iz razloga jer se Eubank pobjedom nada izboriti okršaj protiv Gennadyja Golovkina.

Spomenuli smo kako se na programu nalazi ukupno osam borbi, a među preostale četiri nekako je najistaknutija ona koja je s razlogom stavljena šesta na program. Naime, svoj drugi profesionalni meč odradit će Campbell Hatton, sin legende britanskog boksa, Ricky Hattona. Njemu će se suprotstaviti Levi Dunn, boksač koji je do sada odradio četiri meča i u svima je poražen.

Linker
16. travanj 2024 09:14