K1 i Boks

(VIDEO) ‘Savageu‘ neće biti lako, Johnny Fisher ‘ubojica‘ je unutar ringa! Pogledajte sažetke njegovih spektakularnih pobjeda

Johnny Fisher

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
25-godišnji Johnny Fisher bez ikakve dileme jedan je od najtežih protivnika u Babićevoj dosadašnjoj karijeri

Alen Babić ranije danas službeno je dobio datum i protivnika za svoj sljedeći nastup. ‘‘Savage‘‘ će 6. srpnja (sedmi mjesec) predvoditi boksačku priredbu u Londonu, a ovaj put čeka ga jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj karijeri.

Ponovno će Babić nastupiti u teškoj kategoriji, a rukavice će ukrstiti s Johnnyjem Fisherom (11-0). 25-godišnji Fisher boksač je u kojeg britanska javnost polaže velike nade, kao i promotor Eddie Hearn. Uvjeren je Hearn da ima boksača koji će moći parirati za svjetski vrh, a našeg ‘‘Savagea‘‘ vidi kao ‘‘usputnu stanicu‘‘ na Fisherovom pohodu ka vrhu teške kategorije.

Nije isključeno da Fisher uđe u meč kao favorit. No, ne treba smetnuti s uma da njega također čeka ponajteži meč u dosadašnjem tijeku karijere. Čak i sam Fisher otvoreno priznaje da će ovo biti njegova najteža borba.

‘‘Savage‘‘ bi mogao odvući Engleza u duboke vode s kakvima se dosad nije susretao. Naime, Fisher je gotovo svaki svoj meč okončao bez većih problema i nije upadao u ozbiljnije probleme. Deset od ukupno 11 pobjeda upisao je nokautom, a posljednji meč zgotovio je već u prvoj rundi.

Dvije minute i 51 sekundu trebao je Fisher za poraziti Dmytra Bezusa, boksača koji je u taj meč ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 10-1. Fisher je doslovno prošao kroz Bezusa koji nije mogao podnijeti previše udaraca ovog opasnog engleskog udarača.

Za razliku od Fishera, Harry Armstrong pokazao je srčanost i sposobnost primanja mnoštva udaraca. Spomenuti Armstrong pretposljednji je Fisherov protivnik, a meč između njih dvojice pomalo je i težak za gledati.

Ne, nije težak za gledati zbog neatraktivnosti, nego zbog količine batina koje je Armstrong pretrpio u tom meču. Nemilosrdno je Fisher tukao čvrstog Armstronga, a na koncu je Armstrongov kut morao reagirat i bacanjem ručnika u sedmoj rundi spasili su svog boksača još teže štete.

S razlogom su Britanci jako uzbuđeni zbog nadolazećeg meča između Babića i Fishera. Mnogi tvrde kako je ovo ‘‘meč iz snova‘‘, ali istovremeno i neočekivan meč. Fisher i Babić trebali bi ponuditi pravi vatromet u ringu, a kako Fisher izgleda kada se nađe u ringu, pogledajte u videima ispod ovog teksta.

Linker
24. svibanj 2024 09:57