K1 i Boks

(VIDEO) Sep objavio dosad neviđenu snimku njegovog okršaja s Beterbievom: ‘Sudac je suspendiran do kraja turnira‘

Hrvoje Sep (u plavom) i Artur Beterbiev (u crvenom)

 Sreenshot/YouTube (Leonardo Boxing Club)
Hrvatski boksač isporučio je sjajnu izvedbu u polufinalu EP-a u Moskvi 2010., no istu su zasjenili suci

Otprilike 36 sati dijeli nas od jednog od najiščekivanijih boksačkih mečeva današnjice, onog između Artura Beterbieva (20-0, 20 nokauta) i Dmitrija Bivola (23-0, 12 nokauta) za povijesno ujedinjenje svih poluteškaških titula svjetskog prvaka. Sukladno tome, javnim prostorom višestruko se množi sadržaj povezan s okršajem dvojicom neporaženih boksača, a na You Tube kanalu boksačkog kluba Leonardo također se pojavio jedan vrlo zanimljiv videozapis - no malo drugačiji od onih koji smo navikli gledati.

Riječ je, naime, o snimci amaterskog meča Beterbieva i Hrvoja Sepa koja datira iz lipnja 2010. godine, odnosno iz polufinala Europskog prvenstva u Moskvi. Snimka dosad nije bila "online" dostupna, a nakon njezina objavljivanja i sam ju je Sep podijelio na svom Facebook profilu.

"Sutrašnji meč Beterbijeva i Bivola moći ćete svi pogledati, ali ova amaterska borba iz 2010. dosad nije bila dostupna online. U lipnju 2010. na Europskom prvenstvu u Moskvi u osmini finala boksao sam protiv tadašnjeg svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji i najboljeg amaterskog boksača svijeta. Beterbijev je sve ostale mečeve dobio prekidima, mene je nekako uspio bodovno pobijediti 15:4, a o tom ishodu reći ću samo da je ringovni sudac suspendiran do kraja turnira. Uživajte u amaterskom boksu kakav je nekad bio!", poručio je hrvatski boksač u opisu objave.

Iz snimke je razvidno da se radilo o poprilično intenzivnom okršaju u čiju je prvu rundu Sep krenuo snažno i višestruko pogađao Beterbieva snažnim "overhandima", kao i aperkatima pri kojima su kod ruskog-kanadskog boksača vidljivi trzaji glave unazad od siline udarca. U kasnijoj fazi prve runde Beterbiev uspijeva uspostaviti ravnotežu i uzvratiti Sepu, na temelju čega bi se moglo reći da je prva runda, u najmanju ruku, bila "egal", no na snimci je vidljivo da su je suci bodovali s neobjašnjivih 4-2 za Beterbieva.

Drugu rundu nešto je bolje otvorio Beterbiev, no Sep je uskoro ponovno preuzeo inicijativu, kontinuirano se kretao prema naprijed i pogađao mnogo čistih udaraca. U trećoj dionici hrvatski olimpijac nastavio je s pritiskom i visokim volumenom udaraca, te opetovano pogađao protivnika snažnim "swingovima". U jednom trenutku sudac u ringu Sepu je dodijelio javnu opomenu zbog navodnog udaranja otvorenom rukavicom, a nedugo potom ponovno se aktivirao i Beterbiev te u samoj završnici pritisnuo Sepa, uslijed čega je sudac brojao hrvatskom boksaču, nakon čega je i meč i završio.

Aktualni WBC, WBO i IBF prvak svijeta u poluteškoj kategoriji na koncu je slavio s 15-4, a koliko je taj rezultat bio realan, možete provjeriti u videu koji slijedi.

Linker
12. listopad 2024 14:00