K1 i Boks

(VIDEO) Snovi Alena Babića su uništeni, Fisher je pokazao svoju ubojitost nakon samo 36 sekundi

Alen Babić

 Naknadno
Nažalost, naš se boksač nije dobro proveo u londonskoj Copper Box Areni

Hrvatski profesionalni boksač Alen "The Savage" Babić (12-2, 11 KO) odvažio se na veliki izazov protiv čak osam godina mlađeg Johnnyja "The Romford Bulla" Fishera (12-0, 11 KO). Nakon što se naš boksač vratio na pobjedničke staze protiv Stevea "Drage" Robinsona (6-3) u londonskoj O2 Areni krajem ožujka ove godine, Babić se ponovno vratio u London no ovoga puta u Copper Box Arenu koja prima nešto manje od 10 tisuća gledatelja.

Fisher je po vokaciji vrlo zanimljiv boksač kojeg britanska boksačka zajednica često uspoređuje s glasovitim velškim boksačkim prvakom Davidom "Bomberom" Pearceom. Britanski je boksač kombinacija nadimaka "Bomber" i "The Bull" pa su ga fanovi na početku njegove karijere krenuli pamtiti po nadimku "The Romford Bull". Romford je naselje odnosno grad, kojeg mnogi smatraju sjeveroistočnim predgrađem Londona. U svom zadnjem nastupu u Las Vegasu, koji je ujedno bio Fisherov američki debi pobijedio je Dmytra Bezusa (10-5, 5 KO) prekidom u prvoj rundi. Radi se o boksaču koji je imao kratku amatersku karijeru od samo 10 mečeva da bi potom početkom 2021. godine započeo svoju profesionalnu karijeru sa samo 22 godine.

"The Savage" je na službenoj vagi 98 kilograma, dok je "The Romford Bull" osjetno teži sa 108 kilograma. Oba boksača imala su sličnu težinu baš kao i na njihovim prethodnim nastupima s odstupanjima u razini statističke greške. Tony Bellew, bivši svjetski prvak u kruzer kategoriji, istaknuo je više puta da Babić nije pravi teškaš no objektivno gledano Babić je više puta dokazao da se može nositi s boksačima koji teže preko 110 kilograma.

Nažalost, od sažetka meča gotovo nema ništa. Nakon samo tridesetak sekundi Babić je uzdrman uslijed "čistih kombinacija" koje su sjele na njegovu bradu, a "ispaljene" su na vrlo samouvjeren način od strane Johnnyja Fishera. Babić je pokušao sabrati se, noge su ga "izdale" i sudac je bio primoran prekinuti meč.

Fisher je imao ogromnu podršku u Copper Box Areni, a Matchroom je po tko zna koji put uspio napraviti sjajnu boksačku atmosferu.

Linker
15. srpanj 2024 17:07