K1 i Boks

Sin Leonarda Pijetraja: ‘Savage security sljedeći je korak u karijeri Alena Babića. Mislim da ne bi uspio ni s mojim ocem‘

Leonardo Pijetraj (lijevo) i Erik Pijetraj (desno)

 Instagram (erik Pijetraj)
Hrvatski amaterski boksač i trener oštro je opleo po Alenu Babiću nakon poraza od Johnnyja Fishera

Velika očekivanja imao je Alen Babić uoči meča s Johnnyjem Fisherom. Hrvatski boksač našao se u glavnoj borbi večeri na spektaklu u londonskom Copper Boxu, a mnogi su vidjeli taj event kao priliku da Johnny Fisher napravi iskorak.

Alen Babić doveden je kao ‘‘odskočna daska‘‘, ali ‘‘Savage‘‘ je pokušao situaciju okrenuti u svoju korist. Rovinjanin je isticao kako su Fisher i njegov tim pogriješili, a meč je vidio kao priliku da svoje ime približi svjetskom vrhu. No, Babićeve želje pale su u vodu nakon 36 sekundi borbe.

Johnny Fisher ubojito je otvorio meč, serijom udaraca poslao je Alena na tlo, a sudac je nakon nekoliko sekundi odbrojavanja vidio dovoljno. Prema procjeni suca Marka Batesa, Babić nije bio spreman nastaviti borbu i sudac ga je odlučio poštediti teže štete u tom meču.

Bio je to drugi Alenov poraz u posljednja tri nastupa. Babić je u četvrtom mjesecu prošle godine poražen na sličan način. Lukasz Rozanski slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi i postao je WBC-ovim svjetskim prvakom u bridger kategoriji. Babić je nakon tog poraza potonuo u svojevrsnu depresiju, našao se u teškim trenucima i dugo je tražio motivaciju za povratak sportu. Vjerovao je Alen kako ju je i pronašao, ali tek trebamo vidjeti kako će se nositi s novim teškim porazom.

Nakon spomenutog poraza od Rozanskog, Alen Babić više puta punio je medijske stupce raspravom s Leonardom Pijetrajem, trenerom s kojim je surađivao dugi niz godina, ali rastanak nije prošao u prijateljskom tonu. Pijetraj tvrdi kako ga je Babić napustio uoči najvećeg meča u karijeri, a posebno mu je zamjerio izjavu u kojoj je Babić rekao da je s novim trenerom u dva mjeseca shvatio koliko toga zapravo nije znao o boksu.

Babić je imao svoju verziju priče, ali bio je spreman pomiriti se s Leonardom i nastaviti tamo gdje su nekoć stali. Pijetraj je tu ponudu odbio i Babić je morao pronaći novi tim i dvoranu u kojoj će se nastaniti. Celtic Warriors Gym u Dublinu dvorana je koju je Babić odabrao, a nakon uvjerljive pobjede nad Steveom Robinsonom prije nešto više od tri mjeseca, činilo se kako je ‘‘Savage‘‘ opet onaj stari. Međutim, meč protiv Fishera bio je ‘‘hladan tuš‘‘ za Babića, a kritičari su došli na svoje.

Među kritičarima Alena Babića našao se i Erik Pijetraj, poznati hrvatski amaterski boksač, sin Leonarda Pijetraja i nekadašnji timski kolega Alena Babića. Erik je prvo na Instagramu iznio svoje mišljenje koje prenosimo u cijelosti.

‘‘Ovaj čovjek je nepoštovanje za boks. Niti jedan njegov idol, ni (Mike) Tyson, ni (Joe) Frazier, ni (George) Foreman nikada nisu rekli da se idu tući i da im ne treba tehnika. Pokažite djeci ovo da shvate zašto su poštovanje i autoritet bitni.‘‘, napisao je Erik, referirajući se na ‘‘Savageovu‘‘ izjavu koju je dao tijekom ‘‘fight weeka‘‘. Alen je u jednom od intervjua najavio kako se ‘‘ne planira oslanjati na tehniku‘‘.

image

Instagram story Erika Pijetraja

Instagram (erik Pijetraj)

Osim na Instagramu, Pijetraj mlađi sasuo je paljbu i na Facebooku, točnije, unutar Facebook grupe pod nazivom ‘‘MMA Extra Runda‘‘. Na jednoj od brojnih objava u vezi Alenovog meča s Fisherom, Erik je ostavio komentar:

‘‘Savage security će sada biti idući korak u njegovoj karijeri.‘‘, a ubrzo je pojasnio što zamjera Alenu Babiću.

image

Komentar Erika Pijetraja u Facebook grupi ‘‘MMA Extra Runda‘‘

Screenshot (facebook)

‘‘Svu braću iz kluba je od**bo čim je okusio malo uspjeha. Trenera cijeli tim ljudi koji su tu bili dan-noć za njega, od**bo je, ocrnio i popljuvao. Govorio je da mu nitko ne treba, jer on je ‘Savage‘. Reći da ga ne zanima tehnika, pljuvanje je po cijelom sportu kao što je boks. Taj čovje ne poštuje ništa i to mu se vraća.‘‘, tvrdi Erik Pijetraj.

image

Komentar Erika Pijetraja u Facebook grupi ‘‘MMA Extra Runda‘‘

Screenshot (facebook)

Nakon svojih početnih komentara, Erik se upustio u raspravu s ostalim članovima grupe. U jednom od komentara Pijetraju je spomenuto kako je dvoranu njegovog oca napustio gotovo svaki boksač, a istaknuta je navodna ‘‘pohlepa‘‘ Leonarda Pijetraja kao razlog zbog koje boksači odlaze. Erik je imao spremne odgovore.

‘‘Evo vam primjer. Hrgović je napravio istu stvar i bio je šu**k prema nama kao i Babić. Ali, kad je otišao, nikad nije pljuvao, ponižavao i mislio da je veći boksa, niti se inatio svemu što smo ga učili. Zato protiv Hrge nikada ništa nisam napisao, niti rekao. A za Babića si dajem svako pravno jer je javno izjavio da otkad je otišao od nas, shvatio je što je boks.‘‘, prvi je odgovor Pijetraja, a osvrnuo se Erik i na optužbe da su se pokušali okoristiti novcem Alena Babića.

‘‘Ja ne pričam o boksu, nego o ljudskosti. Nema čovjeka koji poznaje Babića, a da neće ovo potvrditi. Iskreno, mislim da Babić ne bi uspio ni s mojim ocem. Što se para tiče, ku**a nismo zaradili od njega.‘‘

image

Komentar Erika Pijetraja

Screenshot (facebook)

Što reći? Oštro, ali Erik Pijetraj podijelio je svoje mišljenje ‘‘bez dlake na jeziku‘‘. Rastanak Babića i obitelji Pijetraj očito je i dalje tema koja izaziva polemike i teške riječi, ali teški trenuci u kojima je Babić trenutno možda i nisu pravo vrijeme za ovako oštre optužbe na račun ‘‘Savagea‘‘.

Linker
01. rujan 2024 19:15