K1 i Boks

Danny Garcia se vraća u akciju protiv Jose Benavideza!

Danny Garcia

 ELSA/Getty images/Profimedia
Ovo mu je prilika da se vrati na pobjedničke staze

Bivši prvak poluvelter i velter kategorije Danny Garcia vraća se 30. srpnja (7. mjesec) u ring nakon nešto više od godinu i pol dana pauze od profesionalnog boksa. Dočekat će ga Jose Benavidez, mlađi i aktivniji borac koji se pokušava vratiti na pravi put nakon dosta loše odrađenog meča protiv Francisca Emanuela Torresa krajem prošle godine.

Danny Garcia bio je neporažen u prvih 33 nastupa, a tada mu je uslijedila borba protiv Keitha Thurmana 2017. godine. To je bila jedna od najboljih borbi godine, a Danny je izgubio svoj WBC pojas velter kategorije podijeljenom sudačkom odlukom. Na trenutnom rezimeu ima 36 pobjeda i tri poraza, a u svojoj posljednjoj borbi borio se za WBC i IBF naslov velter kategorije protiv Errola Spencea Jr-a od kojeg je u konačnici poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. Pobjeda protiv Benavideza bila bi mu povratak na stare staze u kojima je uvijek bio pri vrhu velter kategorije.

Jose Benavidez imao je nešto drugačiji karijerni put. U prvih 27 nastupa bio je neporažen, a u dva navrata osvajao je privremenu titulu poluvelter kategorije. Prvi pravi izazov bio mu je Terence Crawford koji je po mnogima danas broj jedan u svijetu što se velter kategorije tiče, a tu borbu je izgubio nokautom u 12. rundi i tako ostao kratak u pokušaju osvajanja pojasa svjetskog prvaka. Vratio se tri godine kasnije i remizirao protiv nedoraslog mu protivnika Francisca Emanuela Torresa, što je razlog zašto mnogi misle kako je Danny Garcia možda ipak preveliki zalogaj za njega.

Zanimljivo kod Benavideza je to što je tijekom boksačke karijere u jednom navratu zadobio prostrjelnu ranu pištoljem u nogu, a bio je i uhićivan zbog uličnih utrka automobila. Iako mu mnogi ne daju šanse u meču, fanovi su barem došli na svoje jer će ponovno vidjeti svog idola Dannyja Garciju u akciji nakon duže pauze.

Linker
21. travanj 2024 06:31