K1 i Boks

(VIDEO) Sučelili se Whyte i Povetkin: 'Što će se dogoditi ako ga rano pogodim?'

Dillian Whyte i Alexander Povetkin
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
Nakon jedne duže pauze i u boksu ćemo konačno gledati jedan veliki teškaški okršaj

Dillian Whyte (27-1) ove će subote u engleskom Brentwoodu braniti svoj WBC privremeni pojas, a sa suprotne strane imat će iskusnog Rusa Alexandera Povetkina (35-2-1).

Iako je ruski udarač u bogatoj dosadašnjoj karijeri gubio samo od protivnika najviše moguće razine, Vladimira Klička i Anthonyja Joshue, Whyte je uvjeren kako do nove pobjede može stići i na najbrutalniji mogući način.

"Povetkin je tehnički najpotkovaniji borac s kojim sam se dosad borio. Pobijedio je puno likova iz samoga vrha, ima zlato s Olimpijskih igara i samo dva poraza. Ali ja sam u formi, a kada je tako, onda ste u problemima jer mogu raditi ono što mi se sviđa", komentirao je Whyte prema pisanjima Sky Sportsa.

"Ne volim prognozirati. On je vrlo iskusan i može paziti na sebe. Radi se o čvrstom tipu, ali... Slušajte, što ako ga rano pogodim? Onda će i rano otići na spavanje. Ali i on može napraviti istu stvar", dodao je nokauter iz Brixtona.

O koliko je velikom i bitnom dvoboju riječ, svjestan je i ruski borac.

"Trenirao sam i shvaćam koliko je ovo ozbiljno. Dilliana jednostavno morate shvatiti ozbiljno. Ni ja ne volim prognoze, ali reći ću da će ovo biti pravi vatromet", izjavio je Povetkin kojemu je ovo prvi meč nakon što je u prosincu prošle godine borba njega i Michaela Huntera završila neodlučeno.

S druge strane, Whyte u ring ulazi nakon pobjede nad Mariuszom Wachom i s ciljem da još jednom potvrdi kako je idući na redu za uspješnijeg iz trećeg meča Tysona Furyja i Deontaya Wildera.

Posjetimo, na istom eventu nastupa i hrvatski boksački profesionalac Alen Babić.

Linker
20. travanj 2024 15:11