K1 i Boks

(VIDEO) Trener tragično preminulog Dadasheva: 'Što sam mogao napraviti drugačije?'

Buddy McGirt i Maxim Dadashev
Trener tragično preminulog ruskog boksača Maxima Dadasheva, Buddy McCourt, na vrijeme je prekinuo meč održan u petak, za što je dobio pohvale boksačke javnosti. Ipak, nakon što je njegov borac izgubio bitku za život, isti se pita je li mogao nešto napraviti drugačije.

Buddy McGirt bio je glavni trener jučer preminulom Maxima Dadasheva u njegovom posljednjem meču. Bivši svjetski prvak koji je u karijeri odradio točno 80 profesionalnih mečeva donio je sjajnu odluku nakon 11. runde, kad svom boksaču nije dozvolio nastavak meča. No, 28-godišnjaku je unatoč tome pozlilo kad je napuštao ring, da bi jučer pogledao ozljedama koje je doživio te je preminuo u bolnici. McGirt je unatoč teškom emocionalnom stanju pronašao vremena za obratiti se medijima.

"Nakon ovog svega shvatiš u kakvom smo mi sportu. Sve je dobro izgledalo u treningu, Max nije pokazivao nikakve probleme. Um mi trenutno luduje, pitam se što sam mogao napraviti drugačije? Konstantno si ponavljam kako je sve izgledalo dobro. Max je bio spreman, no ovo je takav sport. Jedan udarac može sve promijeniti", rekao je McGirt za ESPN. Razloge zašto je prekinuo meč iznio je u petak, odmah nakon završetka priredbe:

"Vidio sam kako malaksalo dolazi do kuta nakon 11. runde. Već sam donio svoju odluku i iz čistog respekta sam ga pitao što misli o tome da odustane. Znao sam što ću napraviti i nisam imao namjeru dozvoliti mu da se vrati u meč", rekao je McGirt.

Nažalost, niti to nije pomoglo. Dadashev je klonuo dok je izlazio iz ringa, a putem do svlačionice mu se stanje pogoršalo i počeo je nekontrolirano povraćati. U bolnici mu je zaustavljeno krvarenje i uklonjen mu je dio lubanje radi oticanja mozga. Jučer je njegovo stanje bilo stabilno, no tijekom dana se pogoršalo i liječnici više nisu imali kako mu pomoći.

Ispod teksta možete pogledati ono što se događalo nakon 11. runde, kad je trener McGirt najavio Dadashevu kako će zaustaviti meč, što ovaj nije prihvaćao. Ipak, trener je bacio ručnik za što je dobio velike pohvale boksačke javnosti. Je li to mogao napraviti već ranije, teško je zaključiti, budući da je Dadashev najveći broj udaraca primio upravo u toj 11. rundi. I McGirt si ne smije postavljati to pitanje jer bi ga isto moglo predugo izjedati.

Linker
27. travanj 2024 04:16