K1 i Boks

(VIDEO) Tri pobjede u jednoj večeri: Prisjetite se kako je Overeem rušio legende kickboksa

Alistair Overeem

 Screenshot (youtube, Glory)
Kruna njegove kickboksačke karijere, dogodila se 2010. godine u Tokiju

Teško je ne složiti se kad netko kaže da je Alistair Overeem jedan od najvećih boraca u povijesti. Zastrašujući nizozemski teškaš, iza sebe ima bogatu i uspješnu MMA karijeru, ali i jako dobru kickboxing karijeru. Vrhunac ove potonje karijere, dogodio se 2010. godine.

Reem je tada osvojio K-1 World Grand Prix, a da bi to ostvario, morao je savladati čak tri protivnika u istoj večeri. Uzmemo li u obzir borce koje je Alistair pobijedio na putu do trofeja, uspjeh postaje još veći.

Naime, Tyrone Spong bio je Overeemov protivnik u prvom meču, koji je ujedno i četvrtfinale turnira osmorice. Jednoglasnom odlukom sudaca, Overeem je savladao Sponga, a kako je turnir odmicao, Alistair je postajao sve uvjerljiviji.

Prekidom u prvoj rundi, odnosno tehničkim nokautom savladao je još jednog velikana, Gokhana Sakija. Reem je slomio Sakijevu ruku nakon što je ''Rebel'' blokirao jedan od njegovih middle kickova. Međutim, treba napomenuti kako je Sakijeva ruka bila načeta nakon četvrtfinalne pobjede nad Danielom Ghitom.

U finalu turnira, legendarni Peter Aerts dočekao je Reema. Mighty Mo i Semmy Schilt, borci su koje je Aerts ranije te večeri u Tokiju savladao, dok su Reemovi protivnici možda za nijansu bili teži. Alistair je pobjedu nad Aertsom upisao i ranije, točnije 2009. godine, no finale K-1 turnira ipak je nešto drugo.

Međutim, Overeem nije podlegao pritisku. Nešto više od minute (67 sekundi) trebalo je Reemu da savlada sunarodnjaka i okruni svoju kickboksačku karijeru. Bio je to Reemov posljednji kickboxing nastup, no ove protekle godine vratio se u Glory. Odmah su ga planirali gurnuti u borbu za titulu, protiv Rica Verhoevena. Nažalost, Overeem je nastup otkazao zbog ozljede i nije poznato hoće li ga promocija ponovno upariti s Verhoevenom, ili će tu šansu dobiti netko drugi.

Dok čekamo rasplet oko Reemova idućeg nastupa, prisjetite se njegovih kickboksačkih dana, snimkom koja obuhvaća pobjede kojima je došao do K-1 Grand Prixa. Video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
22. travanj 2024 12:10