K1 i Boks

(VIDEO) Twitter ponovno bruji o snimci Ngannouovog kikboksačkog meča: ‘Ovo je zastrašujuće, on je čudovište!‘

Francis Ngannou

 Screenshot/Twitter (MMA Melotto)
‘Tehnika nije sjajna, ali njegovi ‘swingovi‘ su najstrašnija stvar ikada‘, napisao je jedan od komentatora

Nadolazeći okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua jedna je od glavnih tema u borilačkom svijetu još otkako je, prije dva tjedna, i službeno potvrđeno da su "Predatorove" želje uslišene, te da će 28. listopada debitirati u boksačkom ringu. Ispisano je mnogo kartica novinskih tekstova na tu temu, brojni borci i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o toj borbi, a u kontekstu tih događaja ponovno se aktualizirala i priča o videozapisu iz Ngannouovih mladih kikboksačkih dana.

Navedena snimka, naime, datira iz 2015. godine, odnosno iz razdoblja neposredno uoči Ngannouovog pridruživanja UFC-u, a prikazuje meč kojeg je odradio u kikboksu. Navedenu borbu kamerunski nokauter je pobijedio na bodove (bacivši triput protivnika u nokdaun), a tijekom iste demonstrirao je, na sebi svojstven način, golemu udaračku moć i snagu o kojoj je nedavno, između ostalih, govorio i Stipe Miočić.

Iako je snimka u optjecaju još od proljeća, ovih je dana, u svjetlu konačnog ugovaranja Ngannouovog i Furyjevo boksačkog meča, ponovno postala popularna, te dospjela u fokus medija i javnosti. Potaknuti time, i mi smo vas odlučili nanovo podsjetiti kako je, prije osam godina, izgledao i udarao mladi Ngannou.

Udaračka moć je evidentna, no, očigledni su i tehnički nedostaci u Kamerunčevoj izvedbi. Iako je od tada prošlo osam godina i Ngannou je zasigurno napredovao u tehničkom pogledu, brojni tviteraši su skeptični prema onome što će isporučiti u okršaju s Furyjem kao ponajboljim "heavyweight" boksačem današnjice.

"Fury će mu održati boksački ‘masterclass‘", "Fury će ga nokautirati", "Svi znaju da će ga Fury pobijediti i ako ne bude trenirao", "On je u velikoj nevolji", "Žao mi je, ali ako bude ovako boksao, Tyson će ga deklasirati", samo su neki od komentara onih koji su uvjereni u glatku pobjedu Gypsy Kinga. S druge strane, brojni korisnici Twittera impresionirani su ‘bombama‘ koje je Ngannou već tada posjedovao u svojim rukama.

"Tehnika nije sjajna, ali njegovi ‘swingovi‘ su najstrašnija stvar ikada", "Ovo je zastrašujuće", "Samo jedan ovakav udarac dovoljan je da se Fury nađe u problemima", "Ovo su razorni udarci", "On je čudovište", poruke su onih koji pripadaju drugonavedenoj skupini komentatora.

Linker
01. svibanj 2024 20:09