K1 i Boks

(VIDEO) UFC veteran nokautirao protivnika i osvojio pojas teške kategorije u boksu golim šakama

Alan Belcher

 Screenshot (youtube, Bkfc)
Sjajnim preokretom ostao neporažen

Bivši UFC borac Alan Belcher sinoć je upisao novu veliku pobjedu u boksu golim šakama. Ovo je bila borba za titulu teške kategorije BKFC organizacije, a Belcher je u borbu ušao neporažen (3-0). Njegov protivnik bio je Arnold Adams, te se nije najbolje proveo protiv UFC-ovog veterana.

Adams je bolje započeo borbu te je čak dva puta rušio Belchera, no kao što se već zna teška kategorija uvijek nudi iznenađenja i mogućnost nokauta jednim udarcem. Ono po čemu je Belcher uvijek bio poznat je upravo snažan udarac, a upravo to se dogodilo sinoć kada je Belcher snažnim desnim krošeom preko Adamsove prednje ruke pogodio vrh brade i poslao ga u carstvo snova. Od siline udarca Adamsu je izbijen štitnik za zube, nakon čega je ostao nepomično ležati na podu.

Alan Belcher odradio je 15 borbi pod okriljem UFC-a, od čega je upisao devet pobjeda i šest poraza. Umirovio se nakon poraza od Michaela Bispinga 2013. godine, a u boksu golim šakama okušao se tek 2021. godine. Sinoć je upisao svoju četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa.

Boks golim šakama postao je jako popularan i u Hrvatskoj gdje imamo svjetskog prvaka. Marko Martinjak pokušat će za tri tjedna osvojiti pojas i u BYB Extreme organizaciji, te time potpuno zavladati ovim sportom u dvije najpopularnije organizacije. Snimku nokauta pogledajte u nastavku članka.

Linker
24. travanj 2024 06:44