Regija

Marko Martinjak ima priliku ispisati povijest u boksu golim šakama, uskoro napada novu titulu!

Marko Martinjak, Jerome Hatch

 Screenshot (instagram, Bybextreme)
Napada pojas sestrinske organizacije

Nakon osvajanja BKB i Police Gazette svjetskog pojasa supersrednje kategorije u jednoj organizaciji, ‘Prince of Bare Knuckle‘ sada je dobio priliku osvojiti Police Gazette svjetski pojas i u sestrinskoj BYB Extreme organizaciji, ovoga puta u kruzer kategoriji. Trenutno je u završnoj fazi priprema gdje mu je kao pojačanje doveden britanski BKB prvak James Connelly. Za njegov trenažni proces zadužen je Ivica Ivić, inače vlasnik kluba Armus čija je lokacija u na tržnici Špansko.

Protivnik će mu biti iskusni 36-godišnji veteran Jerome Hatch s preko 40 MMA borbi koji je do sada neporažen u boksu golim šakama. Do meča je ostalo još tek tri tjedna, a tim povodom odlučili smo porazgovarati s Markom o ovoj jedinstvenoj prilici.

Prvotno je bilo najavljivano kako ćeš boksati za prvog izazivača BYB organizacije, no ipak ćeš direktno napasti svjetski pojas. Ovo ujedno znači da imaš priliku postati dvostrukim prvakom, s obzirom na to da trenutno držiš pojas BKB organizacije. Motivira li te to dodatno i koliko ti znači ukazana prilika?

"Prije svega pozdrav čitateljima FightSitea. Da, znači ukazali su nam priliku da boksamo za Police Gazette svjetski pojas, taj pojas sam već uzeo u Londonu kada sam uzeo BKB-ov pojas, tako da sam trenutno sada dvostruki svjetski prvak, što znači da idući mjesec idemo po treću svjetsku titulu u zadnja tri mjeseca, a sveukupno petu."

Ostalo je još samo tri tjedna do borbe, teku li pripreme prema planu?

"Da ostalo je još tri tjedna do meča, pripreme su prošle odlično, sada samo uboksavanje i sparinzi. Vrhunski sam spreman, nisam u životu bio ovako spreman kao što sam sad. Dobio sam dodatno na snazi i eksplozivnosti, brzinu imam i to je to što se tiče spremnosti."

U suradnji s trenerom Ivicom Ivićem doveli ste poznatog BKB borca Jamesa Connellyja u svoju dvoranu na sparinge. Kakvo je iskustvo trenirati i sparirati s jednim takvim iskusnim borcem?

"Došao nam je James Connelly koji je aktualni britanski BKB prvak, a 26.03. u Londonu napada svjetsku titulu u BKB-u. Iskustvo s njim je odlično, odradili smo prvi sparing visokog intenziteta od šest rundi po tri minute. Zadovoljni smo suradnjom obojica i jedva čekamo sljedeće dane koji su pred nama. On je vrhunski dečko i vrhunski profesionalac."

image

Sparing session

Screenshot (instagram, Jamesconnellybkb1)

Za kraj, spremaš li sličnu taktiku kao i protiv Chada Kellyja? Hoćeš li se više osloniti na boksačku tehniku ili se dolaziš potući?

"Da, taktika je slična kao protiv Kellyja, iako je Kelly viši od Hatcha. Hatch je 178 cm, dok je Kelly bio 183 cm. Ring je malo manji, trokutastog oblika, ali to meni ne bi trebalo predstavljati preveliki problem zato što se ja uvijek oslanjam na svoju boksačku tehniku i na svoje boksačko znanje, te arsenal udaraca. On će se doći potući, već vidim neke najave na Facebooku i Instagramu da će me ‘ovo ono‘, ali rekao sam mu da se vidimo u ringu jer ja ne pričam riječima, već šakama." -zaključio je Marko.

Iako se Marko ponajviše oslanja na tehniku, kretnje i boksačko iskustvo, njegovi mečevi u boksu golim šakama do sada su uvijek završavali prekidom. Hoće li ‘Prince of Bare Knuckle‘ ispisati povijest 18. ožujka (3. mjesec) i postati ‘King‘ u dvije najjače promocije, ostaje nam za vidjeti, a mi mu u tome želimo uspjeh.

Linker
14. travanj 2024 21:14