K1 i Boks

(VIDEO) Usyk i Chisora se zagrlili, Ukrajinac pod 'pressicom' rješavao matematički problem'

Oleksandr Usyk
 screenshot/YouTube
Održana je konferencija za medije pred subotnji boksački meč Oleksandra Usyka i Derecka Chisore

Boksački fanovi s nestrpljenjem čekaju subotu 31. listopada, kad će u ring ući Oleksandr Usyk i Dereck Chisora, nakon par mjeseci uzbudljivih najava i izjava. Neke od posljednjih dogodile su se na vrlo zabavnoj konferenciji za medije koju je Matchroom Boxing jučer održao.

Već na samom početku bilo je jasno da ovo neće biti obična konferencija za medije, budući da je Chisora, poznat kao boksač koji u ovakvim situacijama voli malo "zakuhati" cijelu priču, od Usyka zatražio zagrljaj.

Ono što je mnogima tijekom konferencije najviše upalo u oko bio je Usyk, koji je kroz gotovo cijelo trajanje konferencije nešto pisao na papir. Kad je napokon upitan o čemu je riječ, dao je zanimljiv odgovor:

"Moj tim mi je dao matematičke zadatke da ih tijekom tjedna rješavam kao dio treninga. Jednog od njih nisam završio i ovo mi je djelovalo kao savršeno vrijeme za to."

Što se tiče meča, Usyk je rekao neke zanimljive činjenice i vlastita razmišljanja.

"Ne znam zašto svi govore o mom testiranju u teškoj kategoriji, kad mene teškaši testiraju cijeli život. Kad sam se borio u WBSS-u, bio sam teškaš. Ljudi su me onda pokušavali pogoditi i ozlijediti, nisu uspijevali. Zbog toga smatram kako ovaj meč neće biti rat nego čisti boks. Naravno, on će me pokušati ozbiljno ugroziti, no ja sigurno neću stajati ispred njega i to mu dozvoliti", rekao je Usyk.

Još je jednom podsjetio kao rečenicu koju je već više puta ponovio, odnosno da bi slon bio kralj džungle, a ne lav, da se gleda po veličini. Time je naravno slona usporedio s Chisorom, dok je na mjesto lava stavio sebe. Chisora mu je odgovorio da bi slon bio kralj džungle da lavovi uvijek ne dolaze u grupi, na što je Usyk nasmijao prisutne idućom izjavom:

"Ne znam o čemu govoriš, slon je prijatelj miša."

Što se tiče Chisore, on zna kakav je meč ispred njega i dat će sve od sebe da se predstavi u što boljem svjetlu te da Usyka navede u stil boksa kakav njemu odgovara, ali kakav bi sigurno razveselio i fanove.

"Uzbuđen sam oko meča. On je sjajan boksač i ja sam zapravo njegov veliki fan. Mnogi mi kažu da ja držim ključeve svijeta bogatih i slavnih. Ako je tako, drago mi je da imam tu čast i potrudit ću se da on ne uspije proći. Donijet ću u ring sve što imam i to ostaviti tamo. Trebam ga pogoditi, znam da će to itekako osjetiti. A nema se gdje sakriti od takvog udarca. Sve što tražim je poštenog suca i suđenje. I onda sam spreman itekako iznenaditi ljude onime što ću pružiti u ringu", rekao je Dereck.

Kompletnu konferenciju za medije te sučeljavanje održano nakon nje, možete pogledati ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 02:05