K1 i Boks

(VIDEO) Uvijek karizmatični Usyk objasnio koju je kardinalnu grešku napravio Joshua: ‘Ova pozicija je opasna‘

Oleksandr Usyk

 SCREENSHOT (YT, BOXING KING MEDIA)
Ukrajinac se dotaknuo i svog revanša s Tysonom Furyjem

Ako je itko mjerodavan dati bilo kakav stručni komentar u vezi sinoćnjeg spektakla na ispunjenom Wembleyju, to je onda Oleksandr Usyk. Naime, trenutni WBA, WBC, WBO i The Ring svjetski prvak u teškoj kategoriji dva je puta boksao s Joshuom i jednom s Duboisom. U sva tri meča je bio pobjedonosan, Joshuu je prvotno "školovao" u dva meča (London i Rijad) da bi potom nokautom u devetoj rundi zaustavio Daniela Duboisa u poljskom Wroclawu.

"Nisam šokira, ovo je boks. Dubois je danas bio bolji," otvorio je svoj razgovor s Boxing King Media kanalom. "Ova pozicija opasna, ova nije," slikovito je objasnio Usyk defenzivnu grešku koju je Joshua napravio.

U razgovor se upleo i Alex Krassyuk, Usykov menadžer i prijatelj: "Problem je bio rad nogu. Problem je bio mentalitet. Sve je bilo problem. Nismo se nadali ovom, nije izgledao kako smo misli da će izgledati. Njegova desna ruka bila je na prsima, s tim je dao priliku ne samo Duboisu, nego bilo kojem boksaču koji bi iskoristio greške u njegovom gardu". Krassyuk je vjerojatno mislio na Joshuinu prednju lijevu ruku ("orthodox stance") jer je prilikom nokauta ostao "otvoren" upravo na mjestu gdje je ta ruka prilikom izvođenja njegovog poznato jakog krošea trebala biti. Dubois je to iskoristio, a "najtužnije" od svega je činjenica da je to bila druga slična sekvenca u razmaku od pet sekundi.

Kolega s BKM kanala je upitao Usyka što će napraviti ako pobijedi Furyja u revanšu: "Ispravka - kad ga pobijedim". S tim je Usyk pokazao da ne sumnja u svoju pobjedu.

Linker
22. rujan 2024 14:47