K1 i Boks

(VIDEO) Vergil Ortiz Jr. bio je u gadnim problemima protiv neugodnog Ukrajinca, a onda se ‘trznuo‘ i oduzeo mu pojas

Vergil Ortiz Jr. vs. Serhii Bohachuk

 CRIS ESQUEDA/GOLDEN BOY/GETTY IMAGES
Sinoć su ljubitelji boksa mogli uživati u odličnom meču, a najvažnije vam donosimo u tekstu ispod

Vergil Ortiz Jr. odbacio je sve sumnje i izazove koje su mu Serhii Bohachuk i boksački svijet bacili na put ove subote, prevladavši dva nokdauna. Mnogi su kroz tijek njegove intrigantne boksačke karijere tvrdili da nema "umnog kapaciteta" da boksa do zadnjeg zvona, a sada je u ovoj "srčanoj" izvedbi većinskom odlukom sudaca (113-113, 114-112 i 114-112) osigurao pobjedu u meču supervelter kategorije u Mandalay Bayu.

Ortiz (22-0, 21 KO) koji originalno dolazi iz američke savezne države Teksas prebrodio je nokdaune u prvoj i osmoj rundi.

Dok su ti siloviti udarci brojne druge protivnike poslali u zaborav, ukrajinski boksač Bohachuk (24-2) pokazao se kao nepokretna stijena, primajući udarce u glavu i tijelo te kontinuirano uzvraćajući snažnim desnicama.

To je natjeralo Ortiza da po prvi put u svojoj karijeri zakorači u duboke vode nakon devete runde. Iako se činilo da bi Ortiz mogao doživjeti svoj prvi poraz, on se impresivno vratio u 11. i 12. rundi, konačno slomivši Bohachuka.

Ortiz je svoju pobjedu pripisao dosljednosti i predanosti koju pokazuje još od djetinjstva.

"Ja sam najbolji na svijetu" izjavio je nakon što je preuzeo privremeni WBC-ov pojas u supervelter kategoriji od Bohachuka.

Ortiz će možda imati priliku dokazati tu tvrdnju, jer je saudijski boksački moćnik Turki Alalshikh bio prisutan na meču te izjavio za DAZN da želi da Ortiz odradi borbu protiv novopečenog četverostrukog prvaka i nositelja WBA pojasa u supervelter kategoriji, Terencea Crawforda (41-0, 31 KO).

"Idemo to napraviti" rekao je Ortiz s osmijehom. "Želim to."

Alalshikh je također spomenuo da želi vidjeti kako se Zepeda, najbolje rangirani izazivač u lakoj kategoriji iz Golden Boy Promotionsa (op.a. promocija u vlasništvu Oscara De La Hoye), suprotstavlja neporaženom trostrukom prvaku i WBC-ovom nositelju pojasa u lakoj kategoriji, Shakuru Stevensonu.

"Tko želi vidjeti borbu između Vergila Ortiza i Crawforda te Shakura Stevensona i Williama Zepede na istoj priredbi?" povikao je De La Hoya pred publikom, podižući ruke kako bi dodatno podigao euforiju.

Linker
15. rujan 2024 15:19