K1 i Boks

Vitor Belfort ugovorio novi boksački meč: Čeka ga nesuđeni protivnik Jakea Paula

Vitor Belfort

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
45-godišnji brazilski majstor borilačkih vještina nastavlja s boksačkom karijerom

Veliki boksački meč trebao je čekati Hasima Rahmana Jr.-a (12-1-0, 6 KO) početkom osmog mjeseca. Američki teškaš imao je ugovoren meč s YouTube zvijezdom, Jakeom Paulom (5-0-0), ali priredba je na kraju otkazana.

Prema navodima Jakea Paula i njegovog tima, Rahman nije bio spreman spustiti kilažu na dogovorenu gornju granicu (200 ‘pounda‘), a nije pristao ni na 205 ‘‘lbs‘‘. Planirao se Hasim pojaviti s 215-ak ‘‘pounda‘‘ na meču i Paul je na kraju otkazao meč.

Rahman je sada pronašao novog protivnika, a to će biti Vitor Belfort, legendarni MMA borac. Brazilac je u 11. mjesecu prošle godine odradio egzibicijski boksački meč protiv Evandera Holyfielda i slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi. 59-godišnji Holyfield vjerojatno ni sam ne zna što mu je trebao takav meč u tako poznim godinama, no odluka je njegova i na nju ima puno pravo.

45-godišnjeg Belforta sada čeka ipak ozbiljniji ispit, a borba će se održati 15. listopada (deseti mjesec) u Sheffieldu. Belfort inače ima jedan profesionalni boksački nastup, a 2006. godine pobijedio je Josemaria Nevesa nokautom u prvoj rundi.

Bit će zanimljivo vidjeti Belforta kako će se nositi s profesionalnim boksačem, ali boksačem koji nije bio na svom vrhuncu prije 25-30 godina kao Evander Holyfield. Hasim Rahman Jr. ne pripada boksačkoj eliti, ali itekako je opasan boksač. Šest puta je slavio nokautom u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, ali i jedini poraz upisao je nokautom.

James Morrison nokautirao ga je krajem četvtog mjeseca ove godine. Bio je to inače i obračun sinova dvojice legendarnih boksača. James Morrison sin je pokojnog Tommyja Morrisona, a Hasim Rahman Jr. sin je Hasima Rahmana Sr.-a.

Linker
25. travanj 2024 11:51