K1 i Boks

Vraća se Joe Joyce! Fanovi ostali razočarani izborom protivnika, Britanac se odlučio ići na sigurnu pobjedu

Joe Joyce 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Joyce i Kash Ali će u ring ući 16.3., a vidjet ćemo kako će Joe izgledati nakon pretrpljena dva poraza

Puno se očekivalo od Joea Joycea i najavljivalo ga se kao budućeg prvaka teške kategorije, no Zhilei Zhang je svima dokazao suprotno i uništio ga u njihova dva međusobna meča. Pogotovo u onom drugom kada ga je brutalno nokautirao, iako je i u prvom pobijedio prekidom zbog zatvorenog oka Joycea.

Međutim, Joyce, iako ima 38 godina te je izgledao vrlo sporo i tromo u tim nastupima, odlučio se vratiti i još jednom pokušati dostići razinu na kojoj je do sada bio. Iako više ne drži svoj privremeni WBO pojas, ipak se očekivalo da će boksati protiv nekog jačeg imena u teškoj kategoriji.

To se ipak neće dogoditi. Naime, Joyce je ugovorio novi meč, a protivnik će mu biti Kash Ali (21-2), 31-godišnji boksač koji nije rezimea niti blizu Joyceovim posljednjim protivnicima. Ali je 182. boksač svijeta prema BoxRecovoj ljestvici, a još je k tome u posljednjem nastupu izgubio od totalno nepoznatog boksača, Bohdana Myronetsa. Nedostojan je ovo protivnik za Joycea, no izgleda da ide po što sigurniju pobjedu moguće.

Unatoč dva poraza od Zhanga, Joyce je ipak slovio kao odličan boksač te prije godinu dana nitko nije zamišljao da ćemo ga gledati protiv ovakvih protivnika. No, jedan meč može odrediti smjer cijele karijere, što smo vidjeli upravo u ovom slučaju.

Joyce i Kash Ali će u ring ući 16.3., a vidjet ćemo kako će Joe izgledati nakon pretrpljena dva poraza. Ukoliko pak i protiv ovakvog protivnika bude izgledao loše, bit će to siguran znak da je mirovina njegova sljedeća destinacija.

Linker
02. svibanj 2024 11:31