K1 i Boks

Wallin opet o Hrgoviću: ‘Sa Zhangom je bilo tijesno, McKean mu je stvorio probleme. Definitivno ga mogu pobijediti‘

Otto Wallin

 Screenshot/Facebook (Otto Wallin)
Švedski teškaš dao je novi intervju u kojem je govorio o potencijalnom okršaju s ‘El Animalom‘ za IBF-ovu titulu

Nakon što je, prije dva tjedna, IBF ažurirao svoju službenu teškašku ljestvicu, drugo mjesto na predmetnoj listi zauzeo je Otto Wallin. Vijest je to koja je glasno odjeknula u hrvatskom javnom prostoru budući da se tako upravo švedski teškaš prometnuo u najizglednijeg kandidata za meč s Filipom Hrgovićem za IBF-ov upražnjeni pojas. Kao što smo prethodno izvještavali, IBF je najavio oduzimanje pojasa boljem iz okršaja Oleksandra Usyka i Tysona Furyja - ako se njih dvojica odluče raditi revanš - a takav razvoj događaja upario bi upravo Hrgovića, kao obveznog izazivača, i Wallina, kao njegovog prvog pratitelja.

Šveđanin je prošle srijede za Seconds Out komentirao novonastalu situaciju, a nedugo potom dao je novi intervju za Boxing News u kojem se ponovno dotaknuo iste teme, odnosno okršaja za titulu s najboljim hrvatskim teškašem do kojeg bi moglo doći ako Fury i Usyk aktiviraju klauzulu o revanšu.

"Nisam direktno razgovarao s ljudima iz IBF-a o tom meču, ali moj odvjetnik jest i potvrđeno mu je da će se to dogoditi. Vrlo sam uzbuđen zbog toga, nadam se samo da će Fury i Usyk ući u ring u skoroj budućnosti, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekao je Wallin u uvodnom dijelu razgovora, a onda se dotaknuo potencijalnog meča s Hrgovićem:

"Mislim da je to dobra borba za mene. On je evidentno dobar borac s dobrom amaterskom pozadinom. Imao je i neke dobre pobjede u profesionalnoj teškaškoj karijeri, pobijedio je Zhanga, naravno, ali to je bila vrlo tijesna borba. Onda ta posljednja borba s Dempseyjem McKeanom, nokautirao ga je, ali poprilično kasno. McKean je stvorio Hrgoviću puno više problema nego što sam očekivao. Sve u svemu, mislim da je to dobra borba za mene, definitivno ga mogu pobijediti i stvarno sam uzbuđen što se toga tiče".

Posljednjih se tjedana intenzivno pisalo o tome da bi Hrgović mogao u ring i s Anthonyjem Joshuom, koji je bio drugi IBF-ov izazivač dok upravo Wallin, nakon pobjede nad Muratom Gassievim krajem rujna, nije zauzeo njegovo mjesto i prometnuo se u najizglednijeg kandidata za meč s "El Animalom". Novinar Boxing Newsa, Andi Purewal, pitao je švedskog teškaša postoji li mogućnost da odstupi i prepusti Joshui da se bori s Hrgovićem za upražnjenu titulu.

"Ne, to se neće dogoditi. Želim se boriti za titulu. Sanjao sam o tome cijeli život i neću propustiti tu priliku", odlučan je bio Wallin.

Upitan je i o tome što će učiniti ako se njemu ponudi borba s Joshuom, hoće li pristati na okršaj s AJ-em ili će čekati razvoj situacije s Furyjem i Usykom, odnosno priliku da se s Hrgovićem bori za IBF-ovu "interim" titulu.

"Vjerojatno ću čekati borbu s Hrgovićem za titulu, to mi je primarni cilj, ali nikad ne znate s Furyjem i Usykom, sve ovisi kako će se to odigrati. Vjerovat ću da će se to dogoditi tek kad ih vidim u ringu", zaključio je 32-godišnji Šveđanin.

Nakon Furyjeve subotnje borbe s Ngannouom, njegov promotor Frank Warren izjavio je kako se borba s Usykom za ujedinjenje teškaških pojaseva neće dogoditi ove godine istaknuvši kako se WBC-ov prvak mora oporaviti od teške borbe s "Predatorom". Shodno tome, možemo zaključiti kako bi se taj oporavak mogao odužiti, a borba za apsolutnog prvaka ostati na čekanju možda i do proljeća sljedeće godine, ako ne i duže od toga. U tim su okolnostima mogući mnogi scenariji za ostatak teške kategorije, uključujući Hrgovića, Wallina i Joshuu.

Linker
10. svibanj 2024 18:25