K1 i Boks

Warren poručio: ‘Da mislim da Fury ne može pobijediti Usyka, nagovorio bih ga da se povuče iz borbe‘

Tyson Fury

 WIKTOR SZYMANOWICZ/AFP/PROFIMEDIA Wiktor Szymanowicz/afp/profimedia
‘Mislim da je on najbolji teškaš‘, izjavio je u razgovoru za Seconds Out

Glavni čovjek Queensberryja i boksački promotor Frank Warren inzistira na tome da klimava izvedba Tysona Furyja protiv Francisa Ngannoua nije nimalo umanjila njegovo povjerenje u njega. Fury bi trebao nastupiti protiv Oleksandra Usyka 18. svibnja u Rijadu nakon što je opet morao odgoditi meč zbog posjekotine iznad oka.

Ovaj meč zamalo je izbačen iz tračnica u listopadu kada je Fury imao lošu izvedbu protiv bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua. Podsjećamo, Ngannou je uspio baciti Furyja u nokdaun tijekom treće runde, ali se Britanac uspio vratiti i na kraju slaviti podijeljenom odlukom sudaca, ali činilo se da je javno mnijenje bilo podijeljeno oko rezultata, sa značajnim udjelom onih koji inzistiraju na tome da je Ngannou zaslužio pobijediti.

U intervjuu, Warren je priznao da je Fury imao "lošu večer" protiv Ngannoua, ali je odbio kritizirati više od toga i ustrajan je u tome da je "Kralj Cigana" i dalje u samom teškaškom "panteonu".

"Stvarno vjerujem u njega. Mislim da je on najbolji teškaš. Znam da očito ljudi osjećaju da postoje neki upitnici nakon posljednje borbe protiv Ngannoua. Neću se kladiti protiv njega. Da sam mislio da će izgubiti protiv Usyka, pokušao bih ga odgovoriti od borbe", rekao je za Seconds Out.

Linker
01. svibanj 2024 10:55