K1 i Boks

Dan Hardy: ‘Joshua je lakši protivnik za Ngannoua nego Fury. Vratit će mu se slike iz borbe protiv Ruiza‘

Anthony Joshua vs.  Andy Ruiz Jr

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Dojam je kao da su mnogi opet uvelike počeli otpisivati Joshuu, no kada pogledamo kako je izgledao u prethodna dva nastupa, to vjerojatno i nije toliko opravdano

Idućega mjeseca Francis Ngannou i Anthony Joshua će ući u ring, tako da Ngannou dobiva i drugu veliku priliku u svijetu boksa. Izvedbom protiv Furyja je oduševio promotore i menadžere, a dokaz za to jest upravo ugovaranje ovog meča protiv Joshue.

Nije tajna da mnogi Joshuu vide kao pogodnijeg protivnika za Ngannoua nego što je to bio slučaj prije meča s Furyjem, a tako misli i poznati analitičar, Dan Hardy. On smatra kako bi se Joshui mogle vratiti slike iz meča protiv Ruiza:

‘‘U najavi tog meča, govorio sam da bi AJ mogao biti bolji meč za Ngannoua iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je njega lakše pogoditi nego Furyja. Ne previše, ali Fury je jako, jako zeznut te je Joshuu lakše pogoditi. Osim toga, ne podnosi najbolje te udarce, a moći primiti udarac i od njega se oporaviti je također velika stvar što se tiče psihe‘‘, rekao je Hardy za ‘‘From The Stands‘‘.

‘‘Mogle bi mu se vraćati slike iz borbe s Ruizom ako ga Ngannou pogodi i ako se osjeti nestabilno. Kada se ujutro probudi, zna da ga čeka težak zadatak i tip koji ima 0-1 u boksu, a potencijalno ga može pobijediti. Puno toga ide Ngannouu u prilog‘‘, dodao je.

Dojam je kao da su mnogi opet uvelike počeli otpisivati Joshuu, no kada pogledamo kako je izgledao u prethodna dva nastupa, to vjerojatno i nije toliko opravdano. Poljuljan je bio nakon dva poraza od Usyka, no vjerojatno se već uspio od toga oporaviti.

Linker
20. travanj 2024 09:28