K1 i Boks

Whyte objasnio zašto bi meč Joshue i Furyja mogao biti ‘jako dosadan‘

Dillian Whyte
 screenshot (YouTube)
‘AJ‘ i ‘Kralj Cigana‘ po mišljenju Dilliana Whytea su podjednako kvalitetni boksači

Ispred Dilliana Whyte velik je meč. Nakon za njega neočekivanog prošloljetnog poraza od Alexandera Povetkina, Britanac će se na Gibraltaru istom pokušati revanširati. Tim putem vratio bi poziciju obaveznog izazivača prema WBC-u, što bi u normalnim okolnostima značilo da postaje protivnik Tysona Furyja. No, u situaciji gdje nas čeka borba za ujedinjenje sve četiri titule su okolnosti sve samo ne normalne, što je zapravo sjajna stvar, pa tako Whyte zna da mu pobjeda neće osigurati napad na svjetsku titulu. I to je situacija koje je svjestan te shvaća što mečem koji je ispred njega može dobiti.

"Ako pobijedim Povetkina, to me ponovno čini obaveznim izazivačem. No, Fury je potpisao ugovor za borbu protiv Joshue pa opet trebam čekati. Uzbuđen sam od same ideje borbe protiv nekog od njih dvojice za sva četiri pojasa. Oni su najbolji na svijetu, a ja se ovim bavim da bih se borio protiv najboljih. No, dogovorili su dvije borbe, tako da bih trebao čekati preko godinu dana na taj meč, a toliko ne namjeravam sjediti sa strane. Borit ću se protiv nekoga. Već sam bio prvi izazivač, a svejedno sam prihvaćao teške borbe", napisao je Whyte u svojoj kolumni objavljenoj na BBC-ju.

2015. godine on je boksao protiv Joshue te je tim putem poražen, dok se sa Furyjem nije susreo. Ipak, dovoljno prati sva događanja da bi mogao procijeniti gdje koji ima prednost i što očekivati.

"Joshua je jako snažan, ima dobru brzinu i pokazao je kako se zna u meč vratiti još bolji nakon što ga protivnici ugroze. Isto tako, protiv Ruiza je nokautiran, ali pokazao je u drugom meču kako se zna prilagoditi i nije mu dao nikakve šanse. Fury je jako vješt borac, ima dobre reflekse i jako se dobro kreće za tako velikog čovjeka, no ne bih rekao da je snažniji od Joshue. No, viši je, teži i ima dulje ruke. On je jedan od onih za koje ste uvjereni da će izgubiti, a onda vas razuvjeri i pobijedi. Već je prošao kroz puno toga i pobjeđivao je na načine kakve nitko ne bi očekivao da može. Nakon neodlučenog meča protiv Deontaya Wildera je najavio kako će ga u revanšu nokautirati i to je napravio. Od defenzivnog boksača postao je agresivni ofenzivni boksač koji konstantno napada", hvalospjevi su za obojicu, nakon kojih je uslijedila prognoza:

"Po mom mišljenju, ovaj meč je 50-50 jer oni imaju jaku puno sličnosti, a isto tako se obojica znaju prilagoditi protivniku i prema tome promijeniti svoj stil. Teško je reći tko će pobijediti. Mogao bi to biti uzbudljiv meč, ali bi mogao biti i jako dosadan, meč gdje bi se obojica previše oslonili na tehniku i gdje bi čekali jedan drugog. No, jedva čekam", kratka je prognoza.

Prema svemu sudeći, prvi meč Joshue i Furyja trebao bi se održati u lipnju, a ugovor osigurava i drugi meč, neovisno o ishodu prvog ogleda.

Linker
23. travanj 2024 12:27