K1 i Boks

'Wilder je idiot, mislim da je to najveća pogreška koju je ikada napravio'

Deontay Wilder
 RINGO CHIU / AFP
Žestoke kritike nakon odluke 'Brončanog bombardera', vrijeme će pokazati je li ona bila ispravna...

Deontay Wilder u treći susret s Tysonom Furyjem ući će bez možda i najjačeg aduta u svom kutu, trenera koji je uz njega bio tijekom svih 12 godina profesionalne boksačke karijere - Marka Brelanda.

Još prije nekoliko dana boksačkim je svijetom odjeknula vijest da je 'Brončani bombarder' raskinuo suradnju s nekadašnjim svjetskim prvakom, ali i olimpijskom pobjednikom.

Nekakvo službeno objašnjenje iz Wilderovog tima nije stiglo, ali s obzirom na događanja iz veljače nije teško zaključiti da bi se razlog mogao skrivati u tome što je Breland u sedmoj rundi odlučio prekinuti Wilderov revanš s Tysonom Furyjem.

US boxer Deontay Wilder reacts during his World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match against British boxer Tyson Fury at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by John Gurzinski / AFP)
John Gurzinski / AFP

Bio je to tada potez s kojim se američki nokauter nije mogao pomiriti. Wilder je nakon tog meča često kritizirao Brelandovu odluku, ali je činilo kako će ipak slavnog trenera zadržati u svom timu. No, to na kraju nije bio slučaj...

Što misli o ovoj situaciji, Sky Sports je ovih dana upitao i elitnog teškaša Dilliana Whytea, a udarač iz Brixtona žestoko je kritizirao Wilderov potez.

"Mislim da je to najveća pogreška koju je ikada napravio. Zašto? Zato jer je Mark Breland bio jedina osoba u njegovom timu koja je zapravo bila boksač i to svjetski prvak. On je bio jedini kojeg nije bilo briga za novac ili slavu. Netko tko je shvaćao situaciju, tko je razmišljao o njegovom zdravlju i tko je učinio pravu stvar time što je ubacio ručnik jer je on tada mogao ozbiljno stradati. On je primao udarce koji ga nisu nokautirali, ali su bili oni od kojih je mogao dobiti potres mozga. Mark zna kako je to, on se nalazio u istoj poziciji kao Wilder. On je netko kome je stalo do sportaša i one istinske boksačke strane priče. On je tiho obavljao svoj posao. Deontay Wilder je idiot i on to očito ne vidi. Sretno mu bilo, to je njegov tim i može raditi što hoće. Ali mislim da je to pogreška", zaključio je Whyte.

Linker
25. travanj 2024 16:39