K1 i Boks

Wilder progovorio o nastavku karijere: ‘Miješani su osjećaji, u boksu sam postigao sve što sam htio‘

Deontay Wilder

 Robyn Beck/AFP
Još se uvijek ne zna hoćemo li Deontaya Wildera ponovno gledati u ringu

Deontay Wilder u trećem meču protiv Tysona Furyja nije uspio vratiti teškaški pojas WBC prvaka svijeta u svoje vlasništvo, no ring je napustio uz puno više simpatija i pozitivnih reakcija boksačke javnosti nego što je to bilo nakon što je poražen u veljači prošle godine. Odradio je dobar i hrabar meč, dao je sve od sebe, no s druge strane je jednostavno imao boljeg.

Pokazao je Wilder puno toga zbog čega bi ga svi htjeli i dalje gledati u ringu, ali on se još uvijek nije očitovao po tom pitanju. Iza njega je stvarno velika karijera i nakon ovakva dva poraza nije lako pronaći motivaciju za vratiti se.

Nešto o tome rekao je tijekom gostovanja u showu Kevina Harta, gdje je u jednoj opuštenoj atmosferi bio spreman proći kroz razne teme.

"Osjećaji su pomiješani, budući da sam sveukupno postigao sve svoje ciljeve u ovom sportu. Kad je moja kći imala godinu dana, rekao sam joj da ću postati prvak i to sam uspio ostvariti", rekao je Wilder kad je napokon upitan o toj temi, na što se nadovezao dodatnim obrazloženjem:

"Došao sam to do toga, ispunio sam obećanje. Postoji ovdje puno toga što sam postigao i zbog čega imam osjećaj da više nikome nemam što dokazivati jer sam dokazao samom sebi. Trebam li gurati naprijed? Trebam li sam sebi još jednom dati šansu? Ili se jednostavno trebam umiroviti i fokusirati na druge stvari koji sam se već prepustio, kao i na one u koje tek želim ući?"

Wilder je 2008. godine u Pekingu osvojio brončanu olimpijsku medalju, nakon čega je napustio amaterski boks i otišao u profesionalce. Impresivnom serijom nokauta došao je do napada na svjetsku titulu, koju je početkom 2015. godine, u svom 33. profesionalnom meču i osvojio. Titulu je uspio obraniti jubilarnih deset puta, uključujući neodlučeni ishod prvog meča protiv Furyja, održanog u prosincu 2018. godine.

36 mu je godina, a motiv za nastavak mogao bi mu biti novac. No, isto tako mora biti svjestan da će on biti podosta manji od onog koji je dobio za drugi i treći meč protiv Furyja. Upravo zbog toga nitko neće ostati iznenađen ako Bronze Bomber kaže kako je bilo dosta te kako se posveti drugim stvari. Niti će mu itko zamjeriti.

Linker
24. travanj 2024 17:13