K1 i Boks

Wilder vidi Furyja kao favorita u meču s Usykom: ‘Prevelik je, a Usyk ima problema s kondicijom‘

Tyson Fury i Deontay Wilder

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Ponajbolji teškaš svijeta dobro poznaje Furyjeve mogućnosti, ali Usykove možda ne tako dobro

Odmah nakon nove Usykove pobjede nad Joshuom, priča o međusobnom obračunu Tysona Furyja i Oleksandra Usyka počela se sve jače zahuktavati. Bio bi to meč kojim bi dobili neprikosnovenog prvaka teške kategorije, a oba boksača su neporažena u svojim dosadašnjim karijerama.

Teško je i zamisliti kakav bi to boksački spektakl bio i koliku bi pažnju privukao, no Tyson Fury zasad postavlja nerealne zahtjeve i potražuje 500 milijuna dolara za povratak u ring. Na promotorima je da se dogovore i napokon službeno upare Usyka i Furyja, a ostali će se do tada baviti prognozama i analizama.

Strane kladionice jako brzo su izbacile prve koeficijente za potencijalni meč Usyka i Furyja, a ‘‘Gypsy King‘‘ veliki je favorit. Od 1.35 do 1.40 kreće se koeficijent na njegovu pobjedu, dok je koeficijent na Usykovu pobjedu u rasponu od 2.80 do 3.10.

Tyson Fury veliki je favorit prije svega zbog razlika u gabaritima. ‘‘Gypsy King‘‘ u taj meč ušao bi barem 20 kilograma teži od Usyka, a osjetna prednost je i u visini i rasponu ruku. Deontay Wilder koji se triput borio s Furyjem također smatra da je Fury favorit.

‘‘Mislim da će Fury biti prevelik za njega. On cijelo vrijeme koristi svoju veličinu. Mislim da je Usyk premalen, no to je samo moje mišljenje. Mislim da Usyk ima i problema s kondicijom također. Vidjeli smo to protiv Joshue. Da je Joshua bio kondicijski bolje pripremljen, vjerojatno bi gledali drukčiji rezultat.‘‘, rekao je Wilder za ES News.

Dok komentari o fizičkoj veličini definitivno imaju smisla, teško je reći kako je Wilder zaključio da Usyk ima problema s kondicijom, no tko smo mi da se miješamo u prosudbu profesionalnog i vrhunskog boksača kao što je Wilder.

‘‘Bronze Bomber‘‘ u ring će se vratiti 15. listopada (10. mjesec), a protivnik će mu biti Robert Helenius. Wilder vjeruje u svoju pobjedu i već sada gleda ka mečevima koji će uslijediti nakon toga.

‘‘Borit ću se as svima. Vidjet ćemo, budućnost je blistava. Kralj se vratio. Nema uzbuđenja ako ja nisam tu.‘‘, dodao je Deontay koji je očito vratio svoje samopouzdanje i jedva čekamo vidjeti u kakvom će se izdanju pojaviti protiv Heleniusa.

Linker
03. svibanj 2024 08:44