K1 i Boks

Wilderov trener otkrio: ‘Deontay je slomio ruku, a na neko vrijeme će se odmaknuti od boksa‘

Deontay Wilder i Malik Scott
 Robyn Beck/AFP
Vrlo iskreno i otvoreno Malik Scott je prokomentirao meč u kojem je njegov borac poražen

Unatoč velikim promjenama koje je Malik Scott napravio u boksu Deontaya Wildera, to nije bilo dovoljno da njegov pulen, a nekada prije i bivši protivnik, dođe do pobjede u trećem meču protiv Tysona Furyja.

Wilder je boksao drugačije, bio je spreman na Furyjevu taktiku iz prošlog meča i mora se priznati da bi vjerojatno još neke stvari bile drugačije da "Gipsy King" nije imao još jedno tajno oružje, još jednu novinu s kojom je ušao u meč. Tu se misli na masu, budući da je sa 17 kilograma viška uspio u kasnijim rundama Wildera dodatno umoriti te i završiti.

Deontay je prezentirao veliko srce, no na kraju nije uspio doći do pobjede. No, njegov trener Scott ponosan je na sve što je ovaj u meču napravio. O tome je progovorio u svojoj hotelskoj sobi, gdje je pustio novinara ESNewsa.

"Bilo smo kod liječnika nakon borbe, sve je u redu. Deontay ima rasječenu usnu i slomio je ruku, prst ili članak. Život ide dalje", rekao je Scott, koji nije odavao neko nezadovoljstvo.

Meč mu je bio uzbudljiv kao sudioniku istog i kaže kako je vidio puno toga što je zapravo očekivao.

"Uvijek sam govorio da je Fury ne samo dobar, nego jako dobar, ma zapravo fantastičan. Nakon ovog meča smatram ga velikim borcem. Ima moje poštovanje. Wilder je bio sjajan, no Fury je bio sjajniji. Bolji čovjek je pobijedio. Umalo smo ga pobijedili i bilo je to sjajno iskustvo", još jednom je zadovoljno otkrio Scott.

Nakon dva meča i dva poraza, Wilder će na neko vrijeme otići iz boksa. Trenutno se ne zna hoće li to biti stalna odluka ili će se ipak vratiti i još koji put pokušati. Zaradio je neupitno dovoljno i sad je sve ostalo samo pitanje želje za postizanjem rezultata, odnosno motivacije za trening da bi do istoga došao.

"Deontay sad govori kako neko vrijeme neće raditi ništa u vezi boksa. I ja mu želim dati nešto odmora, posebno nakon ove borbe. Jer čak i nakon prošle on je prekovremeno radio na sebi, nikako si nije dozvoljavao odmor. A odmor je zaslužio. I ja ću se pobrinuti da ga dobije", otkrio je još Scott, koji je ovim mečem svakako dobio na svom trenerskom ugledu i nema sumnje da ćemo ga uskoro ponovno vidjeti u kutu nekog velikog boksačkog imena.

Linker
14. travanj 2024 02:33