K1 i Boks

Otac Tysona Furyja: ‘Ne vidimo Deontayja Wildera kao prijetnju‘

Tyson Fury
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Tim ‘‘Gypsy Kinga‘‘ možda preopušteno gleda ka trećoj borbi nakon dominantne izvedbe od prošli puta

John Fury, otac Tysona Furyja izuzetno je uvjeren kako Deontay Wilder nije dorastao protivnik njegovom sinu. Naime, Tyson Fury i Deontay Wilder 09. listopada borit će se po treći puta. Nakon remija u prvom meču, ''Gypsy King'' je totalno deklasirao Wildera u veljači 2020. godine te ga je na koncu pobijedio tehničkim nokautom u sedmoj rundi borbe. Iako Wilderov trener Malik Scott tvrdi kako Wilder nikada nije bio spremniji nego li će biti slučaj u trećem meču, Furyjev otac ne vidi američkog boksača kao prijetnju te već gleda prema meču protiv Anthonyja Joshue.

''On (Tyson) pokušava dobiti meč s Joshuom u prosincu. Ove godine idemo po tu borbu, zato što Wildera ne vidimo kao prijetnju ako dobro odradimo pripremni kamp. Ako sve odradimo kako treba, Wilder neće biti problem. Tyson ga je pobijedio dvaput, razbio ga je poput krpene lutke, istukao ga je do temelja prošli puta. Wilder nema ništa za ponuditi osim tog velikog udarca. A vjerujte mi, ono što viđamo kod njegovog novog trenera (Malika Scotta), znamo ga dobro i stoga uopće ne strahujemo.'', rekao je John Fury za Give Me Sport.

Ipak, iako otac Tysona Furyja već sada priča o borbi protiv Anthonyja Joshue, on tvrdi kako je Tyson Fury u potpunosti fokusiran na Wildera te da trenutno ne razmišlja o Joshui. Međutim, nadaju se kako će Joshua pobijediti Usyka 25. rujna, a onda preostaje Furyju da odradi svoj posao.

''On (Tyson Fury) je koncentriran na Wildera prvo. AJ nije dijelom njegovih razmišljanja trenutno zato što samo misli o Wilderu. Ali da, kada maknemo Wildera s puta, AJ stižemo!'', dodao je John Fury.

Zanimljivi mjeseci u teškoj kategoriji su pred nama, a ostaje nada kako se nećemo susretati s raznoraznim zavrzlama i odgodama mečeva iz razloga koji su samo u boksu mogući. Naravno, nadamo se kako neće biti niti ozljeda i problema s koronavirusom.

Linker
27. travanj 2024 02:41