K1 i Boks

Woodley i Paul potpisali ugovore za meč, poznat datum održavanja i kategorija

Tyron Woodley
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Kraj ljeta rezerviran je za meč u kojem će Tyron Woodley svojevrsno predstavljati cijeli MMA

Jutros smo pisali o tome kako se radi na meču Jakea Paula i Tyrona Woodleya, a do kraja dana dočekali smo vijesti o potvrdi istog. Zapravo, to je otkrio Ariel Helwani, a prenio ESPN. Iznio je Helwani informacije kako su ugovori potpisani, a također se saznalo o kojem se datum radi te u kojoj kategoriji će meč biti održan.

28. kolovoza trebao bi ovaj dvojac ući u ring, a posebno zanimljivo zvuči kategorija. 86.2 kilograma bit će maksimalna težina s kojom boksači smiju doći na vaganje. To je otprilike na pola puta između poluteške i lakoteške kategorije profesionalnog boksa, ali i na devet kilograma više nego što je granica velter kategorije u kojoj je Woodley nastupao kao UFC borac. Otprilike je to jednaka težina za koju je bio dogovoren travanjski meč Paula i Bena Askrena.

Prema svemu sudeći, meč bi službeno trebao biti potvrđen u petak, kad bi se na velikoj sceni Paul i Woodley prvi put trebali sučeliti. Tu veliku scenu predstavljat će ceremonija vaganja za meč Floyda Mayweathera Jr. i Logana Paula. Mjesto održavanje tog ogleda je Miami, gdje se Jake Paul već nalazi.

Zanimljivo je navesti kako je Paul od strane kladionica proglašen favoritom, a tečaj na njegovu pobjedu je od objave čak pao, što je znak da su odmah neki veliki novci uloženi na taj ishod.

Za razliku od Bena Askrena, za čiji se boks znalo na koliko je niskoj razini, Woodley će u ovom meču biti pravi predstavnik MMA-a i sigurno će fanovi sporta tako gledati na njega. Ako doživi poraz od momka koji se boksom ozbiljno bavi tek dvije godine, mogao bi to biti udarac za MMA i to koliko su MMA borci zapravo dobri boksači.

Linker
15. travanj 2024 16:41